La banda sueca ABBA
La banda ha lloat el guitarrista, que els va acompanyar en la dècada dels 70 (Europa Press / Keystone Pictures USA)

Mor Lasse Wellander, guitarrista d'ABBA i un dels creadors de la banda sonora de "Mamma mia!"

El músic es va unir a la banda sueca el 1974 i va participar en la majoria de gravacions i en els seus concerts

RedaccióActualitzat

Lasse Wellander, guitarrista d'ABBA, ha mort als 70 anys. Feia poc que li havien diagnosticat un càncer.

Era un guitarrista col·laborador, un músic de sessió, que va treballar en les cançons més conegudes de la banda sueca. I, de fet, va ajudar a crear la banda sonora de "Mamma mia!", portada al cinema el 2008.

Des que es va unir a ABBA, el 1974, va participar en diverses gires --fins que es van separar, el 1982-- i va tocar en 24 cançons, com "Knowing me, knowing you", "Take a chance on me" i "Voulez-vous".

El grup ha anunciat la mort de Wellander a través de les xarxes socials. "Amb una tristesa indescriptible hem d'anunciar que el nostre estimat Lasse s'ha quedat adormit", diu el comunicat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABBA (@abba)

També expliquen que era un bon amic, un home divertit i un guitarrista magnífic. Afirmen que la importància de la seva contribució creativa a l'estudi de gravació i de la seva guitarra roquera dalt de l'escenari era immensa. I acaben explicant que Wellander va tenir un paper fonamental en la història d'ABBA.


Més enllà d'ABBA

Fora de la banda, Lasse també va publicar set discos en solitari. Dos van arribar a les llistes dels 40 millors àlbums de Suècia. La seva versió de "Romans", de "Pastoralsvit, opus 19", de Lars-Erik Larsson, va estar quatre setmanes a les llistes de vendes del país entre el 1985 i el 1986, i la versió instrumental que va fer de la cançó "Anthem", del musical "Chess", hi va estar quinze setmanes el 1992.

El 2018 va guanyar el premi especial Studioräven Award de la Unió de Músics Suecs pel seu treball com a músic de sessió. Tretze anys abans, el 2005, havia rebut el Premi Commemoratiu Albin Hagström de la Reial Acadèmia Sueca de Música.

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
Anar al contingut