Mor l'actriu Concha Velasco als 84 anys

L'actriu feia temps que tenia problemes de salut i des del desembre del 2022 estava ingressada a l'hospital

RedaccióActualitzat

L'actriu Concha Velasco ha mort als 84 anys, segons ha confirmat la seva família en un comunicat. Els fills de l'actriu, Manuel i Paco Martínez, han explicat que ha mort a l'Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, a Madrid.

"Lamentem informar que la nostra mare, Concha Velasco, ha mort [...] a conseqüència d'una complicació en la seva malaltia", diu el comunicat.

Concha Velasco tenia problemes a l'aparell digestiu i al fetge, i artritis. L'estiu del 2021 la salut de l'artista va empitjorar molt. El març del 2022 la van portar a una residència i al desembre la van ingressar a l'hospital.

La capella ardent de l'artista s'instal·larà aquest dissabte al teatre La Latina de Madrid.


Una actriu total i "chica ye-yé"

Concha Velasco va néixer el 1939 a Valladolid. La seva infantesa la va passar estudiant cant i ballet clàssic. I, per problemes familiars, amb 13 anys va recórrer Espanya fent de ballarina.

I en plena adolescència va debutar al cinema, però el seu primer paper destacat va ser als 19 anys a "Las chicas de la Cruz Roja". Després vindrien sis pel·lícules amb Toni Leblanc, com "Historias de la televisión", on interpreta la cançó amb què va iniciar la carrera de cantant, "La chica ye-yé"


Al llarg de més de seixanta anys en actiu va actuar en una vuitantena de pel·lícules per a cine i televisió, amb títols tan recordats com "Las que tienen que servir", "Yo soy fulana de tal" i, ja en un altre registre, "Tormento" i "Les llargues vacances del 36".

Com a actriu de teatre, Concha Velasco també va obtenir grans èxits. Dos dels més sonats van ser els musicals "¡Mamá, quiero ser artista!" i la seva versió de "Hello, Dolly!". Entre el 2009 i el 2011 va interpretar "La vida por delante", amb direcció de Josep Maria Pou, i després d'una baixa per malaltia va tornar als escenaris el 2014. 

En la recta final de la seva carrera es va posar a la pell de "Juana la Loca", va interpretar clàssics com "Les metamorfosis" d'Ovidi; i va tornar a ficar-se el públic a la butxaca amb "El funeral", també obra del seu fill Manuel i que la va portar al teatre Borràs el 2018.

Concha Velasco al teatre Goya de Barcelona, on va portar els seus útims espectacles
Concha Velasco al teatre Goya de Barcelona, on va portar els seus últims espectacles (Europa Press/David Zorrakino)

Velasco va seguir en actiu fins fa tres anys, tot i que tenia problemes de salut. En part, per passió escènica, però també per la necessitat de pagar els deutes que arrossegava per haver invertit en alguns dels seus espectacles que van ser poc rendibles. Però els seus problemes econòmics mai van eclipsar la gran actriu, reconeguda amb el Max d'Honor per la seva carrera teatral i el Goya d'Honor per la seva trajectòria cinematogràfica.

ARXIVAT A:
ObituariCinemaTeatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut