Instal·lacions de la presó d'Estremera
Instal·lacions de la presó d'Estremera, en una foto d'arxiu (Efe/Juanjo Martin)

Mor la primera presa a Espanya per coronavirus

En total s'han contagiat 3 interns i 38 treballadors de presons a tot Espanya

Actualitzat

Estava ingressada al centre hospitalari d'Arganda de Rey, a Madrid. Era una dona de 78 anys que ha mort per coronavirus després de ser evacuada a l'hospital el 20 de febrer. D'aquesta manera, es converteix en la primera persona presa que mor per aquesta causa.

La dona, amb diverses patologies prèvies, estava complint condemna a la presó madrilenya d'Estremera. D'aquest mateix centre procedeixen dos reclusos més que ara estan ingressats també al mateix hospital amb coronavirus.

Un altre intern que compleix condemna a la presó de Zaballa, a Àlaba, és el quart pres, d'una població de 58.000, que s'ha contagiat pel virus, però ja ha estat donat d'alta.
 

Entre els treballadors d'Institucions Penitenciàries, 38 han donat positiu i 225 estan en observació mèdica o en quarantena, igual com 125 presos més.

De moment, el coronavirus està afectant en menor mesura els presos que els treballadors de presons.

Institucions Penitenciàries està aplicant mesures per a la contenció de la malaltia, com la restricció de les visites als interns o les sortides amb permís. Per compensar-ho, han augmentat les trucades telefòniques a què tenen dret.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut