Façana de l'Hospital Josep Trueta de Girona, on ha estat ingressada la víctima (ACN/Marina López)

Mor la dona agredida brutalment per la parella a Cistella després de 2 mesos en estat crític

Amb aquest cas ja són deu les dones assassinades aquest any a Catalunya
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Després de dos mesos ingressada en estat crític a l'Hospital Josep Trueta, ha mort la dona que va ser brutalment agredida per la seva parella a Cistella, a l'Alt Empordà.

Els fets van passar a principis d'abril, quan uns ciclistes que circulaven prop del mas on vivia la víctima van sentir crits. Quan hi va arribar la policia, es van trobar la dona, de 62 anys, molt malferida, i van detenir la seva parella, de 38 anys, per un delicte d'homicidi.

Ni a l'Ajuntament ni al Tribunal Superior de Justícia els consten causes prèvies de violència entre la parella. Amb aquesta víctima ja són deu les dones assassinades aquest any a Catalunya per violència masclista, a les quals s'han de sumar cinc menors d'edat i una altra dona que va ser assassinada l'any passat però que el Departament d'Igualtat i Feminismes comptabilitza dins aquest any, que és quan la policia en va trobar el cos.

El departament ha condemnat la mort i ha expressat el seu "més emotiu condol i escalf" a l'entorn de la dona i als veïns de la localitat.


Què cal fer en situacions de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència, davant d'una agressió, cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a alguna de les oficines de la xarxa pública d'atenció a les violències masclistes de la Generalitat de Catalunya: SIAD (Serveis d'Informació i Atenció a les Dones) i SIE (Serveis d'Intervenció Especialitzada).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

ARXIVAT A:
Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut