Jerry Lee Lewis en un concert a Califòrnia l'any 2005
Jerry Lee Lewis, en un concert a Califòrnia l'any 2005 (Reuters/Kimberly White)

Mor Jerry Lee Lewis, llegenda del rock i autor d'èxits com "Great balls of fire"

Actualitzat

Jerry Lee Lewis, el pianista i intèrpret nord-americà que és considerat una de les figures més influents i importants de la història del rock and roll, ha mort aquest divendres als 87 anys.

La mort de Lee Lewis l'ha confirmat el seu mànager, Zach Farnum. Dimecres passat, la revista TMZ va informar de la mort de Lee Lewis de manera errònia, fet que va encendre les alarmes sobre la salut del músic.

Segons els seus representants, Lee Lewis ha mort per causes naturals a casa seva, a l'estat de Mississipí. El músic havia tingut un ictus l'any 2019 que el va obligar a cancel·lar totes les aparicions i els concerts públics programats.

Guanyador de diversos premis Grammy, algunes de les seves peces més famoses són "Great balls of fire" o "Whole lotta shakin' goin' on."


Nascut el 1935 a Louisiana, Jerry Lee Lewis va començar la seva carrera al costat de figures com Johnny Cash, Elvis Presley i Carl Perkins, amb els quals era conegut com "el Quartet del Milió de Dòlars".

El rock acabava d'irrompre del no-res i als Estats Units es vivia un moment de revolució musical. I en poc temps havia trencat les defenses morals del puritanisme d'un país que, fins llavors, es refugiava en les històries del country.

La pel·lícula "Gran bola de foc" explica la història d'aquell moment, centrada en la biografia de joventut de Jerry Lee Lewis. La història d'un músic superdotat, interpretat per Dennis Quaid, que arriba al cim gràcies a cançons com "Crazy arms".

Però també relata com va caure en desgràcia arran de l'escandalós casament en secret que va contreure amb una adolescent de 13 anys, filla d'un cosí del cantant. Un escàndol que es va afegir als seus problemes amb l'alcohol i les drogues i que va fer desaparèixer Jerry Lee Lewis del panorama musical en la dècada dels anys 60.

En paral·lel, la seva vida acumulava tragèdies, com ara la mort de dos fills.

El músic Jerry Lee Lewis ha mort als 87 anys
El músic Jerry Lee Lewis ha mort als 87 anys (Reuters/ Fred Prouser)

Va ser precisament l'estrena de la pel·lícula "Gran bola de foc", l'any 1989, el que va provocar el ressorgiment del fenomen Jerry Lee Lewis.

Després de la pel·lícula, una nova generació de fans, que ni tan sols havien nascut quan el músic treia al mercat els primers àlbums, descobrien bocabadats les mans prodigioses d'un pianista que "provocava incendis" quan tocava el piano.

I amb els nous fans van tornar les gires internacionals per a Lewis. Amb més de 60 anys, el pianista genial va tornar a tenir una agenda plena de concerts multitudinaris a les ciutats més importants.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMúsica
Anar al contingut