Mendes va guanyar tres premis Grammy i va estar nominat als Oscars (EFE/ Tamas Kovacs)

Mor el músic brasiler Sérgio Mendes, el gran ambaixador de la bossa nova

Mendes deixa un llegat sonor de 55 àlbums amb què va explorar els sons de la bossa nova, el folklore i el jazz

RedaccióActualitzat

El músic Sérgio Mendes, llegenda de la música brasilera i un dels grans ambaixadors de la bossa nova, ha mort aquest divendres als 83 anys a Los Angeles, als Estats Units. 

La seva família, a través d'un comunicat, ha anunciat que la salut del compositor havia empitjorat notablement pels símptomes persistents del coronavirus.

Amb la seva mort, Mendes deixa un llegat sonor de 55 àlbums amb què va explorar els sons de la bossa nova, el folklore i el jazz. Líder de la banda Brasil 66', va guanyar tres premis Grammy i va estar nominat als Oscars per la banda sonora de "Rio" (2012). 

Des dels anys seixanta, Sérgio Mendes residia a Los Angeles, des d'on va obrir la bossa nova al gran mercat nord-americà. Des d'allà va fer la famosa "Mas que nada", una versió del també brasiler Jorge Ben, que es va convertir en un èxit mundial. 

"Era el primer cop que una cançó cantada íntegrament en portuguès era un èxit dins del país i arreu del món. La gent no sabia què dèiem, i no importava. Feia que es sentissin bé", va explicar en una entrevista a la ràdio portuguesa.

El músic brasiler va actuar per última vegada a Catalunya l'any 2023, al Festival de Jazz de Barcelona. 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut