Mor el lleó més fotogènic, el "rei del Serengeti", atacat per rivals més joves

El lleó Bob Junior s'havia convertit en una de les icones del Serengueti, però ha mort al costat del seu germà atacat per lleons més joves que volien prendre'ls el lideratge

RedaccióActualitzat

Es deia Bob Junior i s'havia convertit en una icona de la sabana. Aquest majestuós i fotogènic lleó era conegut com el rei del Serengeti, però aquesta setmana ha acabat el seu regnat. Ell i el seu germà, que l'ajudava a controlar la manada, han mort per l'atac de lleons més joves que volien prendre'ls el lideratge.

Bob Junior, també conegut com Snyggve, tenia entre 10 i 12 anys, l'edat en què els lleons comencen a perdre la seva fortalesa. Durant set anys havia regnat sobre la manada i era un dels preferits dels turoperadors perquè era molt fàcil de trobar i veure.

Els mateixos operadors han confirmat la mort i han mostrat les restes del rei:


A les imatges se'l veu sovint acompanyat d'un altre lleó. Era el seu germà Tryggve, que havia ajudat a construir el regnat del seu germà. Els guies de la zona creuen que Tryggve també ha mort.


Mort a mans dels joves de la manada

Bob Junior no es va defensar. El rei lleó va ser atacat per altres lleons més joves i, segons ha explicat el responsable de conservació del Serengeti Fredy Shirima a la BBC, no va oposar resistència.

Segons la premsa local, el van atacar tres lleons en una zona coneguda com a Namiri Plains. Alguns dels atacants podrien estar emparentats amb Bob Junior.

Shirima explica que aquest tipus de comportament és normal entre els lleons, quan el cap de la manada es fa vell o hi ha joves que desafien el seu control del territori.

Al Serengeti hi ha 3.000 lleons i és una de les destinacions preferides dels turistes que s'acosten a Tanzània.


Ulls de mel i cabellera fosca

La imatge de Bob Junior, anomenat així perquè era fill d'un altre lleó anomenat Bob Marley, és una de les més icòniques del Serengeti.

Amb els seus ulls del color de la mel i una cabellera amb tocs foscos, era fàcil d'identificar i es deixava fotografiar pels turistes.

 

"Vivia en una àrea on era molt visible i et deixava amb la boca oberta perquè era preciós", explica a "The Washington Post" Craig Packer, director del centre de recerca de la Universitat de Minnesota.

Ara, amb la llei de la sabana, serà la nova generació la que omplirà el seu buit a la manada. Qui sap si també en el cor dels turistes.

ARXIVAT A:
Àfrica
Anar al contingut