Mor el guitarrista Manolo Sanlúcar, un dels grans noms del flamenc

El guitarrista i compositor de Sanlúcar de Barrameda ha mort als 78 anys

RedaccióActualitzat

El guitarrista Manolo Sanlúcar ha mort aquest dissabte als 78 anys, segons ha confirmat l'Ajuntament de Sanlúcar de Barrameda (Cadis), municipi on va néixer el compositor.

Manuel Muñoz Alcón --nom real del músic-- es considera, juntament amb Paco de Lucía, Gerardo Núñez, Vicente Amigo, Tomatito i Serranito, una de les figures que ha guiat l'evolució de la guitarra flamenca des de mitjans del segle XX fins a l'actualitat.

Li van atorgar la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts (2015), el Premi Internacional del Flamenc (2013) i és fill predilecte de Sanlúcar i de la província de Cadis (2016).

La seva obra també ha obtingut reconeixement internacional i com a intèrpret ha mostrat la seva capacitat creadora en els principals escenaris de tot el món, com el Teatre Carnegie Hall de Nova York l'any 1990.

La seva carrera va incloure exitoses obres simfòniques, una òpera i peces individuals per al Ballet Nacional, com "Medea", o per a la pel·lícula "Sevillanas" d'Antonio Saura. 

"Jo voldria ser per a vostès un missatger", va dir Manolo Sanlúcar el passat mes de maig:

"La meva guitarra està al servei del meu poble i allà on sigui el meu poble, hi seré jo."

L'alcalde de Sanlúcar, Víctor Mora, ha decretat tres deis de dol oficial, en què totes les banderes dels edificis oficials onejaran a mitja asta:

"Ara hem de recordar aquest home que va defensar la cultura andalusa, el flamenc i la guitarra, per situar la seva terra a tots els escenaris, mostrant que el seu amor per Sanlúcar de Barrameda era infinit."

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut