Mor Doris Day, icona del cinema dels anys 50 i 60
Doris Day, en una fotografia promocional

Mor Doris Day, icona del Hollywood dels anys 50 i 60

La carrera de l'actriu estarà per sempre lligada a la cançó "Qué será, será" del film de Hitchcock "L'home que sabia massa"

Quim BalaguerActualitzat

L'actriu i cantant nord-americana Doris Day ha mort aquest dilluns a la seva residència de Carmel, a Califòrnia, als 97 anys, segons han confirmat des de la fundació que du el seu nom.

Doris Day, de nom real Doris Mary Ann von Kappelhoff, va ser una de les actrius més populars de Hollywood durant els anys 50 i 60 del segle XX, amb títols com "Jane Calamitat", "L'home que sabia massa" o "Confidencias a medianoche", per la qual va ser nominada a l'Oscar a la millor actriu.

El seu registre interpretatiu es va circumscriure sobretot a la comèdia romàntica i als musicals, on posava de manifest els seus dots per al cant i el ball. Bona part dels seus personatges es caracteritzaven per una certa ingenuïtat i innocència, allunyats del drama.

 

De la cançó al cinema

Als anys 40, abans de triomfar com a estrella cinematogràfica, Doris Day ja havia fet una exitosa carrera com a cantant fins al punt de convertir-se en la més popular i una de les més ben pagades dels Estats Units. D'aquella època són els èxits "Sentimental journey" o "Till the end of time".

 

 

Els seus començaments a Hollywood van ser en musicals com "My dream is yours" o "Tea for two". L'any 1953 va protagonitzar un dels seus grans èxits, "Jane Calamitat", un western en clau de comèdia sobre l'heroïna del vell Oest americà.

 

 

En una de les seves escasses incursions fora de la comèdia o el musical, l'any 1956 va protagonitzar el film d'Alfred Hitchcock "L'home que sabia massa", al costat de James Stewart, una altra de les gran estrelles del cinema d'aquells anys.

Malgrat ser un film d'intriga en clau de thriller, Doris Day també hi va tenir l'oportunitat de posar en relleu la seva faceta de cantant interpretant el tema principal de la pel·lícula, "Qué será, será", que guanyaria l'Oscar a la millor cançó original.

 

 

Considerada una de les últimes supervivents de l'època daurada de Hollywood, des del 1973 Doris Day estava pràcticament retirada del món de l'espectacle, i havia consagrat els últims anys de la vida a la lluita per la defensa dels drets dels animals a través de la Doris Day Animal Foundation.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut