Ha participat en més de 150 pel·lícules i sèries
Ha participat en més de 150 pel·lícules i sèries (Reuters)

Mor Bill Cobbs, conegut pels seus papers en més de 150 produccions com "El guardaespatlles"

El versàtil actor interpretava papers secundaris de pes en altres produccions com "Noche en el museo", de Ben Stiller

RedaccióActualitzat

El prolífic actor nord-americà Bill Cobbs, conegut pels seus papers en més de 150 pel·lícules i programes de televisió, ha mort als 90 anys. Tot i que ha transcendit aquest dijous, Cobbs va morir dimarts a casa seva, a Califòrnia, segons ha informat la família. 

Malgrat la seva avançada edat, l'actor seguia actiu i deixa dos projectes inacabats. 

Nascut a Cleveland, Ohio, Cobbs va servir en les forces aèries dels Estats Units durant vuit anys. Després, es va dedicar a vendre cotxes, fins que als anys 70 es va endinsar en la indústria cinematogràfica. Va començar actuant al teatre, a Cleveland, i més endavant es va mudar a Nova York per dedicar-se professionalment a la interpretació. 

La majoria de papers els va fer passats els 50 anys, quan cineastes i productors recorrien a ell per a papers secundaris, però fonamentals, cosa que el va convertir en un dels actors afroamericans més destacats de la seva generació, conegut per la seva versatilitat i per la capacitat d'interpretar una gamma de personatges molt diferents. 

De la seva carrera en destaca el paper de mànager de Whitney Houston a "El guardaespatlles" (1992), com a rellotger d'"El gran salto" (1994), dels germans Coen, o com a guàrdia de seguretat a "Noche en el museo" (2006), amb Ben Stiller.

Va tenir aparicions especials a "Walker, Texas ranger" i un petit paper a l'exitosa sèrie d'HBO "Los Soprano".

Cobbs va guanyar un premi Daytime Emmy el 2020 pel seu paper al programa infantil canadenc "Dino Dana".

A banda de la seva feina en cinema i televisió, Cobbs també va ser un consumat actor de teatre, amb la participació en diverses produccions de Broadway.

Anar al contingut