Imatge de l'exconseller d'Economia Josep Manuel Basáñez (ACN)
Imatge de l'exconseller d'Economia Josep Manuel Basáñez (ACN)

Mor als 82 anys Josep Manuel Basáñez, conseller d'Economia amb Jordi Pujol

Enginyer Industrial, Basáñez va ser vicepresident de Foment del Treball, del Cercle del Liceu i de la Cambra de Comerç de Barcelona

Redacció/AgènciesActualitzat

L'empresari i polític Josep Manuel Basáñez i Villaluenga, que va ser conseller d'Economia i Finances de la Generalitat entre els anys 1987 i 1988, ha mort als 82 anys.

Basáñez va ser conseller entre l'abril de 1987 i el juliol de 1988 i, en les eleccions al Parlament de 1988 va ser escollit diputat per Convergència i Unió (CiU).

D'altra banda, va ser vicepresident de Foment del Treball, del Cercle del Liceu i de la Cambra de Comerç de Barcelona, a més de membre del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona i del consell d'administració del Port de Barcelona.

Enginyer industrial i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Basáñez va ser conseller delegat d'autopistes ACESA, president de la cadena de supermercats Caprabo i membre del consell de Gas Natural.

La patronal Foment del Treball ha destacat el seu paper com a "dinamitzador del món econòmic i empresarial català". La Cambra de Comerç de Barcelona també ha lamentat la mort de qui va ser vicepresident de la institució:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut