La ballarina en una conferència al Dutch National Ballet (Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0)

Mor als 29 anys la ballarina Michaela DePrince, un símbol de la lluita antiracista

No se saben les causes de la mort de l'artista, pionera en el món del ballet com a dona negra

Ha mort la ballarina Michaela Mabinty DePrince als 29 anys per causes que encara no se saben. Considerada una pionera en el món del ballet com a dona negra, va néixer a Sierra Leone, es va traslladar als Estats Units de petita quan la van adoptar, va formar-se en prestigioses escoles de ball com la Boston Ballet i va actuar amb Beyoncé.

La notícia s'ha sabut a través d'un comunicat publicat a l'Instagram de l'artista i d'un comunicat oficial de la família publicat a Facebook. 

"El seu compromís indestructible amb el seu art, l'esforç i el valor per superar reptes inimaginables ens inspiraran per sempre. Va ser un far d'esperança per a molts, demostrant que, sense importar els obstacles, la bellesa i la grandesa poden sorgir dels llocs més foscos."

 

 

La germana de la ballarina li ha dedicat unes paraules i ha recordat la infància a l'orfenat d'Àfrica on les van adoptar, en què compartien màrfega.

També ha explicat com estava de decidida a complir els seus somnis en les arts i la dansa: "Inspirava els joves ballarins negres a perseguir els seus somnis."


Més persones que l'estimaven i l'admiraven han lamentat la seva mort a les xarxes:

 

Perseguir una passió, tot i els obstacles

La passió pel ballet de DePrince va començar a Sierra Leone quan va veure una foto d'una ballarina.

Amb quatre anys la van adoptar i va anar als Estats Units, on va començar el seu camí com a ballarina. Però no va ser fàcil: amb vuit anys li van dir que els Estats Units no estaven preparats per a una ballarina negra i fins i tot una professora va arribar a dir-li a la seva mare que no valia la pena invertir diners en ella.

En aquest vídeo podeu sentir l'artista explicant com va treballar de valent "per ser la ballarina que volia ser, perquè era l'única manera de ser feliç":

 

Va acabar ingressant a la prestigiosa escola de ballet Rock School for Dance Education i va rebre una beca per estudiar a la Jacqueline Kennedy Onassis School of Ballet de l'American Ballet Theatre. 

DePrince va treballar al Dance Theatre de Harlem, on va convertir-se en la ballarina principal més jove de la història del teatre. 

També va formar-se a la companyia més gran de ballet dels Països Baixos, la Dutch National Ballet, i al Boston Ballet.

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut