El candidat del PDeCAT-Espai CiU al Congrés, Roger Montañola
El candidat del PDeCAT-Espai CiU al Congrés, Roger Montañola, durant l'entrevista a "Els matins" de TV3 (CCMA)

Montañola (PDeCAT-E-CiU), obert a pactar amb PP i PSOE, però "passant per caixa per Catalunya"

El cap de files del PDeCAT-Espai CiU posa Vox com a línia vermella per donar suport a qualsevol acord

Actualitzat

El cap de llista del PDeCAT-Espai CiU al Congrés, Roger Montañola, obre la porta a negociar tant amb el PSOE de Pedro Sánchez com amb el PP d'Alberto Núñez Feijóo.

En una entrevista a "Els matins" de TV3, ha afirmat que, després de les eleccions d'aquest diumenge, està disposat a asseure's tant amb els populars com amb els socialistes i pactar amb els que compleixin econòmicament amb Catalunya. "Si volen els nostres vots, passin per caixa per Catalunya", ha conclòs.

"Què fan els bascos? Miren els números, veuen que aquest president els necessita i diuen: 'Passin per caixa.' Què fan els catalans? Fan tuits"

Això sí, el cap de files del PDeCAT-Espai CiU ha deixat clar que no pactarà amb Vox ni donarà suport a "cap equació" que inclogui el partit d'extrema dreta, ja sigui per a la investidura o per als pactes parlamentaris posteriors.


Tornar al "peix al cove"

Més enllà de Vox, Montañola fa una crida a asseure's i dialogar. "La vida és negociació. El problema és que durant molts anys hem confós èpica i negociació", ha subratllat Montañola, qui ha afegit que la seva intenció és "tornar al peix al cove".

En aquest sentit, ha recordat que ell no és independentista, però que un dels partits a qui representa, el PDeCAT, sí que ho és. Sigui com sigui, ha reivindicat que s'assumeixi la realitat: "No es tracta de fer el que algú somia i desitja, sinó assumir la realitat de país i fer política. I no fer promeses que no podem complir perquè generem frustració." I ha sentenciat:

"Volent buscar l'estat, hem perdut el país, la nació i la llengua."

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23JPDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut