Calvo aquest dijous en la commemoració de la Llei contra la Violència Masclista (EFE / Mariscal)
Calvo aquest dijous en la commemoració de la Llei contra la Violència Masclista (EFE / Mariscal)

La Moncloa demana "una nova etapa de diàleg" després de la sentència sobre Junqueras

En un missatge a Esquerra, Carmen Calvo diu que "ha arribat el moment que la política estigui només en la política" i assegura que la decisió del TJUE "no té a veure" amb les negociacions per la investidura

Actualitzat

El govern espanyol ha fet una crida a desjudicialitzar la política i obrir "una nova etapa de diàleg, negociació i acord" després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras.

En un comunicat, La Moncloa assegura que el Tribunal Suprem és qui ha de decidir ara com dona compliment a la resolució del Tribunal de Luxemburg, després que el president del Parlament Europeu, David Sassoli, hagi demanat a Espanya que apliqui la sentència sobre Junqueras.

En aquest sentit, el govern espanyol apunta que l'Advocacia de l'Estat està estudiant la sentència i presentarà el seu escrit en els propers dies. 

 

 

"Herència del govern anterior"

En la mateixa línia, la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha enviat un missatge a Esquerra, que just després de la sentència ha demanat l'alliberament de Junqueras i la nul·litat del judici del procés. Calvo ha assegurat que les negociacions sobre la investidura "no tenen a veure amb l'espai en què es mou" la sentència del TJUE:

"S'ha d'obrir una etapa nova. Ha arribat el moment que la política estigui només en la política".

Calvo ha remarcat que aquesta judicialització del conflicte català la va començar l'executiu del PP:

"Potser la nova situació ens faci passar pàgina d'una situació en la qual l'actual govern en funcions és l'hereu d'una situació creada per l'anterior govern".

Tant Calvo com el comunicat del govern espanyol insisteixen que l'executiu respecta "totes les sentències dels tribunals espanyols i europeus".

 

Hores abans de la reacció de Calvo, el primer membre del govern espanyol a reaccionar ha estat el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska.

Marlaska ha apuntat que el govern respecta la sentència, "com procedeix i com ha de ser", de la mateixa manera que respecta les sentències dels tribunals espanyols.

Marlaska ha dit que els membres de l'executiu se senten "orgullosos de pertànyer" a la Unió Europea i en comparteixen els valors i els tractats.

 

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem Oriol JunquerasInvestidura
Anar al contingut