Una mona de Pasqua apta per a celíacs
Una mona de Pasqua apta per a celíacs

Mona sense gluten: pastisseries que elaboren mones aptes per a celíacs

Amb farines d'arròs, de mandioca, de blat de moro o de fajol es poden elaborar mones el més semblants possible a les tradicionals

RedaccióActualitzat

Cada vegada hi ha més forns de pa i pastisseries que ofereixen productes sense gluten. I, quan arriben aquestes dates, no poden faltar a la cita: les mones aptes per a celíacs són cada any més habituals.

A la pastisseria Jansana Gluten Free, tots els pans i pastissos són aptes per a celíacs, sense gluten, la proteïna que contenen les farines tradicionals per a pa i pastissos, com ara el blat o el sègol.

L'Antoni Jansana, la tercera generació de pastissers, va haver de trobar, amb el mètode d'assaig i error, les combinacions adequades per aconseguir les textures que buscava, amb l'ajut del llevat de forner i de la massa mare liofilitzada. Des de fa vuit anys, a l'obrador no hi ha ni gota de gluten.

A la pastisseria utilitzen farina d'arròs, de mandioca, de blat de moro o de fajol, a més de goma xantana i psyllium amb l'objectiu que les mones "siguin el més semblants possible a les preparacions tradicionals".

Tres exemples de mones elaborades sense gluten
Tres exemples de mones elaborades sense gluten

A l'obrador de Gluten Tag tampoc hi entra el gluten. Quan van diagnosticar-li celiaquia a la propietària, Míriam Giménez, es va embrancar a l'aventura de crear un forn de pa artesà i 100% sense gluten.  

"Si un infant no pot menjar una mona perquè no pot menjar gluten, és un drama", assegura Giménez, que aquest any viurà la seva primera Pasqua fent mones per a persones amb celiaquia

En aquest reportatge del "Telenotícies vespre" es pot veure com treballen a aquestes dues pastisseries per elaborar mones sense gluten:

 

 

ARXIVAT A:
Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut