L'empresa que ha rebut la postal demana ajuda ciutadana per trobar la família de Lydia Davies (Swansea Building Society)

Misteri a Gal·les: una postal arriba al seu destí 121 anys més tard

Ningú sap què ha passat amb la carta ni on són els descendents de la destinatària, que vivia a la ciutat de Swansea

Una petita societat d'estalvis de la ciutat de Swansea, al sud de Gal·les, ha rebut una carta del tot inesperada que ha acabat generant un mar de dubtes entre el veïnat.

Es tracta d'una postal de Nadal que ha arribat al seu destí ni més ni menys que 121 anys tard. Amb data del 1903, ha trigat més d'un segle a ser entregada al carrer Cradock.

Però de la destinatària que apareix a la targeta i que vivia allà, Lydia Davies, no se'n sap res. Ara, en aquesta adreça hi ha una oficina de Swansea Building Society, una societat d'estalvis per a l'habitatge.

Un treballador de l'empresa, habituat a rebre factures o documents relacionats amb les hipoteques que firmen, ha estat el primer a trobar la postal, i ha descrit el moment com a "emocionant".

"Hem pensat a publicar-ho a les xarxes socials per si algú de la ciutat podria estar vinculat amb ella, unes quantes generacions més tard", ha explicat Henry Darby, cap de màrqueting i comunicacions de la companyia, en declaracions a la BBC.

El segell de la missiva és una mostra inequívoca de la seva antiguitat: hi figura el rei Eduard VII, monarca del Regne Unit i emperador de l'Índia fins a la seva mort, el 1910.

La Swansea Building Society ha fet una crida per intentar "posar llum en aquest misteri":


Dirigida a la senyora Lydia Davies

La poca informació que s'extreu de la postal és que el remitent és un home que es deia Ewart i la destinatària, Lydia Davies.

En l'escrit, Ewart li deia que li sabia "molt greu" no poder recollir "un parell" d'objectes que no especificava. "Espero que estiguis passant uns bons dies a casa", afegia.

Després, assegurava que tenia "uns deu xílings en efectiu" --una moneda britànica fora d'ús-- i que en tenia prou per anar tirant.

La carta acaba amb un "amb afecte per a tots" ("love to all") (Swansea Building Society)

La troballa ha provocat més interrogants que respostes, almenys durant les primeres hores. Segons Sky News, una familiar de Davies, que es creu que podria ser la seva neboda gran, s'hauria posat en contacte amb l'empresa a qui ha arribat la postal.

Per la seva banda, el Royal Mail ha dit que "és probable que la postal hagi estat introduïda de nou" al sistema de missatgeria postal, i no pas que hagi estat perduda durant més d'un segle.

"És fantàstic veure tants comentaris positius sobre la nostra postal misteriosa", ha valorat la companyia de Swansea, que esperen acabar traient-ne l'entrellat.

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut