Mireia González, nova alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet en substitució de Núria Parlon

Durant el ple també s'ha acomiadat el fins ara primer tinent d'alcalde, Esteve Serrano, que serà el cap de gabinet de l'exalcaldessa i nova consellera d'Interior

Ferran Vila CabanasActualitzat

El ple de Santa Coloma de Gramenet ha escollit aquest dimarts la regidora socialista Mireia González com a nova alcaldessa de la ciutat en substitució de Núria Parlon, que s'ha incorporat com a consellera d'Interior del nou govern de Salvador Illa.

La candidata socialista ha estat escollida amb 15 vots del seu grup i els dos de Ciutadans, amb qui comparteix govern.

En declaracions als mitjans, la nova alcaldessa ha enviat un missatge "de motivació i de tranquil·litat per l'etapa que ens ve", que assegura que continuarà la "transformació de la ciutat" amb els "valors que el nostre projecte sempre ha abanderat: justícia, sostenibilitat i visió estratègica per la millora de la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes."

Nascuda al municipi que des d'ara lidera, González té 37 anys i en fa nou que és regidora. Amb només 16 ja es va afiliar a la Joventut Socialista de Catalunya, i des de llavors ha combinat els estudis amb feines en l'àmbit educatiu.

La nova alcaldessa és llicenciada en Pedagogia i va treballar a Renfe com a personal d'atenció al client fins al 2015. Aquell mateix any va entrar com a regidora a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

3Cat
La nova alcaldessa s'ha dirigit al ple tot just despré de ser escollida (3cat)

Aficionada a la dansa, en aquesta última etapa ha estat sisena tinenta d'alcaldia de l'Àrea de Ciutat Educadora, Infància i Joventut, i ha presidit l'empresa Bressolgramenet, que gestiona les escoles bressol municipals.

Des del juliol, a més, és la primera secretària de la federació del PSC del Barcelonès Nord.

En una entrevista a TV3, la nova alcaldessa ha explicat que assumeix el càrrec amb "molta il·lusió i molt motivada", i conscient del "pes de la responsabilitat que suposa un repte com aquest".


Adeu al "binomi"

Durant el ple s'han acomiadat del consistori tant Parlon com qui ha estat el seu primer tinent d'alcalde i portaveu socialista, Esteve Serrano, que també s'incorporarà a la Conselleria d'Interior com a cap de gabinet de la consellera.

Un tàndem (o binomi, com s'hi ha referit el portaveu municipal del PP) que ha pilotat la política de la ciutat els darrers anys. Tant Parlon com Serrano han estat visiblement emocionats pel comiat i per les paraules d'elogi que els han dedicat bona part dels representants de la resta de grups municipals.

Parlon i qui serà el seu nou cap de gabinet, Esteve Serrano (Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet)

Parlon ha començat la seva intervenció saludant gairebé un per un els assistents a la sala, i recordant els seus inicis com a funcionària a l'Ajuntament liderat per Manuela de Madre.

La nova consellera també ha fet referència al moment convuls en què va agafar la vara d'alcaldessa, en ple esclat del cas Pretòria i amb la detenció de l'alcalde socialista Bartomeu Muñoz.

"Una crisi institucional sense precedents que va canviar els meus plans de vida", ha recordat Parlon, que en aquell moment optava a ocupar un escó al Parlament Europeu.

"Van ser moltes coses que vam haver de redreçar per preservar el bon nom de la nostra ciutat per una mala praxi política", ha apuntat.

Així mateix, la nova consellera ha fet referència a les dificultats que ha afrontat l'Ajuntament per la pandèmia, però també per la "crisi territorial", i ha demanat a la resta de grups que vagin alhora en la "lluita compartida contra els estigmes que tan mal fan a la ciutat".

"Ha estat una lliçó de vida magistral haver estat alcaldessa d'aquesta ciutat durant 5 anys", ha conclòs Parlon abans de rebre l'aplaudiment unànime de la sala.

Al seu torn, Esteve Serrano ha fet un repàs als "17 anys i gairebé 200 plens" com a regidor i ha adreçat un missatge a qui continuarà sent la seva cap, ara al govern català: "La lleialtat és un bé molt preuat, però l'amistat encara ho és més", ha dit a la fins ara alcaldessa.

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut