Marxa per Minneapolis aquesta setmana demanar justícia contra els policies que van matar Georges Floyd (Reuters/Nicholas Pfosi)
Marxa a Minneapolis aquesta setmana per demanar justícia contra els policies que van matar Georges Floyd (Reuters/Nicholas Pfosi)

Minneapolis indemnitza amb 27 milions de dòlars la família de George Floyd

Deu mesos després de la mort asfixiat per un agent de policia, la família de George Floyd pacta amb el govern de Minneapolis una indemnització multimilionària

Actualitzat

La ciutat de Minneapolis pagarà una indemnització de 27 milions de dòlars a la família de George Floyd, el ciutadà afroamericà que va morir asfixiat el maig de 2020 quan el detenia la policia.

Diversos vídeos fets en el moment de la detenció mostraven com el policia, Derek Chauvin, va escanyar durant més de 8 minuts el detingut pressionant-li el coll amb el genoll. Floyd va implorar una vintena de vegades que el deixés anar mentre li deia que no podia respirar; minuts després va perdre el coneixement i va acabar morint.

La mort de George Floyd va provocar una onada de protestes racials com no s'havia vist des de la dècada dels anys 60. Les manifestacions contra la brutalitat policial i contra el racisme van recórrer els Estats Units de punta a punta i va servir per revifar el moviment de protesta per la discriminació que pateixen els ciutadans negres conegut amb el lema #BlackLivesMatter.

La protesta va traspassar les fronteres dels Estats Units i es va fer global:

La indemnització de 27 milions l'ha aprovat per unanimitat el consistori de Minneapolis. Confirma el pagament pactat amb els hereus de Floyd per la demanda civil presentada contra la ciutat i els quatre agents de la policia local que van participar en la detenció.

L'advocat de la família Floyd ha dit que el pacte amb la ciutat de Minneapolis "envia un potent missatge que la vida dels negres importa i que la brutalitat contra les persones de color ha d'acabar".

La presidenta del consell municipal ha dit que "cap quantitat de diners podran compensar l'intens dolor i el trauma que ha creat la mort de Floyd".

La família de Floyd ha dit que destinarà una part dels diners a desenvolupar el districte on va morir, una zona deprimida on hi ha molta gent sense feina i inseguretat als carrers.

El judici continua

Però l'acord en la demanda civil és independent del judici que haurà d'afrontar Derek Chauvin i els altres tres policies que van participar en la detenció. Dijous la fiscalia va imputar a Chauvin un altre càrrec, el d'assassinat en tercer grau. Ara, Chauvin afronta els càrrecs d'assassinat en segon i tercer grau i el d'homicidi en segon grau. Si se'l condemna per assassinat en segon grau, l'expolicia haurà de complir entre 11 i 15 anys de presó.

El judici contra els quatre policies començarà el 29 de març amb la presentació dels arguments orals de la defensa i l'acusació.

Ara, tant Chauvin com els altres tres policies implicats en la mort de Floyd estan en llibertat sota fiança.

 

 

ARXIVAT A:
George FloydEstats UnitsRacisme
Anar al contingut