Imatge del videojoc Top Troops (Social Point)

Milions d'inversió per convertir un videojoc fet a Barcelona en un èxit mundial

L'estudi Social Point espera invertir desenes de milions en el joc de mòbil Top Troops amb l'objectiu de convertir-lo en líder de descàrregues a tot el món. També s'hi podrà jugar en català

Tres anys després de les primeres idees, el Top Troops és una realitat. Aquest joc, creat i desenvolupat completament a Social Point, un estudi de Barcelona, es va llançar per a tot el món a principis d'octubre. L'objectiu de l'estudi és que sigui líder de descàrregues arreu del món.

El seu creador, Albert Fontova, explica que s'han mirat molt bé tant els paràmetres de jocs que han funcionat com els que no, per crear un joc innovador i que atrapi el jugador. Fontova explica: "És un joc en què transportem els nostres usuaris a un món fantàstic que ha estat conquerit per un mal. I l'usuari el que ha de fer és reconquerir i portar el bé en aquest món."

Estudi Social Point a Barcelona (CCMA)

L'èxit no està assegurat

Actualment hi treballa un equip de 50 persones. I tot i els diners i esforços abocats, l'èxit no està assegurat. Fontova diu que en els darrers anys "a Social Point s'ha intentat llançar jocs d'èxit en què, desgraciadament, no s'ha aconseguit". "Però sí que ha generat un aprenentatge alt que hem usat ara", afegeix.

Pels experts, com el director executiu de la incubadora GameBCN, Joan Francesc Bañó, "el mercat és el que establirà si finalment és un èxit o no". "S'estan posant tots els recursos, s'està fent una gran aposta a nivell de màrqueting."


Desenes de milions en inversió

L'èxit dependrà de si aconsegueixen retenir els jugadors i si hi ha un retorn econòmic. L'estudi Social Point forma part d'un grup multinacional més gran. Això els permet tenir una inversió que, si el joc va bé, podria arribar a les desenes de milions de dòlars.

Pel cap d'estudi de Social Point, Iván Zaguierre, "l'ambició és fer un joc que pugui estar al mercat molts anys i generi centenars de milions de dòlars en retorn".

" Necessitarem invertir en màrqueting unes quantes desenes de milions si es van complint els objectius que creiem que són els correctes per al joc."

Unes magnituds que, segons els experts, són importants, però que de moment no són "una magnitud top". "No és la màxima magnitud que es mou en aquest tipus de jocs mobile", com explica Joan Francesc Bañó, del GameBCN.

Segons Zaguirre, desenvolupar avui un joc "és molt complicat i costós econòmicament". "És costós econòmicament per dues raons. Primer per desenvolupar-lo, l'equip humà que es necessita és molt gran i el temps que es necessita és molt gran. I segon, per escalar-lo, portar-lo al mercat i obtenir jugadors."


El català als videojocs

Bañó explica que a GameBCN han apadrinat i vist créixer tot tipus de videojocs. Asseguren que hi ha hagut altres projectes semblants, però que no s'han fet totalment des de Barcelona. El Top Troops, a més, es podrà jugar en català. Bañó creu que aquest és un fet molt important per al sector, que posa de manifest que es poden fer projectes aquí per a tot el món també en català.

I és que actualment el català encara és poc present als videojocs, i és la novena llengua més usada pels jugadors d'aquí.

Catalunya: la meitat de la facturació de tot Espanya

El sector del videojoc no para de créixer a Catalunya. La combinació d'estudis locals, bona formació a les universitats i presència de les principals companyies mundials la situen al mapa.

Segons dades del llibre blanc del sector a Catalunya, el 2021 la facturació va ser de 660 milions d'euros, més del doble de la que hi va haver el 2016. I, de fet, aquí es fa la meitat de la facturació de tot Espanya. Si ens fixem en l'ocupació, el sector dona feina a més de 4.200 persones, un 74% més que cinc anys enrere, i les previsions és que continuï creixent.

 

 

ARXIVAT A:
Videojocs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut