Milers de cotxes de luxe, a la deriva en un vaixell incendiat al mig de l'Atlàntic

El mercant Felicity Ace anava d'Alemanya als Estats Units carregat de Porsches, Bentleys, Audis i Lamborghinis i s'ha incendiat a prop de les illes Açores

RedaccióActualitzat

Milers de cotxes de luxe de marques com Porsche, Bentley, Audi i Lamborghini es troben en un vaixell mercant incendiat i a la deriva enmig de l'oceà Atlàntic.

És el Felicity Ace, que feia el trajecte entre el port d'Emden, a Alemanya, i el de North Kingstown, als Estats Units, i que es va incendiar aquest dimecres quan era uns 170 quilòmetres al sud de les illes Açores.


Gairebé 5.000 cotxes

Els 22 tripulants van aconseguir sortir il·lesos del vaixell aquest dimecres, es van refugiar en un petroler que era a prop i la marina portuguesa els va portar en helicòpter a les Açores.

El carregament, gestionat per l'empresa Volkswagen, consta de gairebé 5.000 cotxes, la majoria de luxe, i molts d'edicions limitades.


1.100 Porsches i 189 Bentleys

Porsche ha dit que hi ha 1.100 cotxes de la seva marca, i Bentley, 189, mentre que els altres fabricants no han ofert xifres; de moment, només Audi ha confirmat que n'hi ha de seus, però no ha dit quants.

Un youtuber nord-americà, Matt Farah, ha explicat a Twitter que el comerciant al qual havia encarregat un cotxe li ha dit que el seu és al vaixell i un altre usuari li ha contestat amb un fotografia feta des d'un helicòpter:

"Acaba de trucar-me el meu venedor, el meu cotxe està ara a la deriva, possiblement en flames, al mig de l'oceà."

"Apa, i no és pas un foc petit."

 

No se sap l'estat dels cotxes

La marina portuguesa ha explicat que està fent un seguiment a distància del vaixell, però no n'ha detallat l'estat.

L'incendi hauria començat a les bodegues, i no se sap el volum de cotxes que pot haver afectat.

Un advocat especialitzat contactat per l'agència Reuters, James Turner, ha dit que aquest tipus de mercants acostumen a tenir bodegues amb pisos molt ben aïllats, cosa que pot limitar els danys als vehicles.


Rescat amb premi

Segons el dret marítim, ara mateix el vaixell està abandonat. Qualsevol persona podria accedir-hi i reclamar un premi de salvament; això sí, hauria d'aconseguir portar-lo a port. La recompensa: dos terços del valor del vaixell i de la càrrega. La tasca no és senzilla, ja que caldria un remolcador de grans dimensions. El més probable és que la mateixa companyia en contracti un per rescatar el vaixell i la càrrega. No hauran de pagar la recompensa, però la factura segur que també serà milionària.

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut