La vicepresidenta Harris i l'expresident Trump s'enfrontaran en un debat el 10 de setembre

Micros oberts o tancats? L'obstacle que fa perillar l'esperat debat entre Harris i Trump

Els equips de campanya dels candidats no es posen d'acord en si els micros s'han d'apagar mentre no intervenen

RedaccióActualitzat

A quinze dies del debat previst entre Kamala Harris i Donald Trump, els dos equips de campanya xoquen per un detall que fa perillar la cita: si el micròfon dels candidats quedarà obert o tancat mentre intervé l'altre.

El debat s'hauria de celebrar el 10 de setembre al Centre Nacional de la Constitució de Filadèlfia, a Pensilvània, un dels estats clau que decantaran la balança a favor de la vicepresidenta demòcrata o l'expresident republicà la nit del 5 de novembre. Però, a hores d'ara, penja d'un fil.

Per una banda, l'equip de Harris ha demanat a la cadena ABC --organitzadora del programa televisiu-- que els micròfons es quedin oberts quan parla el candidat rival.

El portaveu de la demòcrata, Brian Fallon, ha confirmat aquest dilluns que no volen que se silenciïn cada cop que acabin una intervenció: "La vicepresidenta està preparada per fer front a les constants mentides i interrupcions de Trump en temps real".

"Trump hauria de deixar d'amagar-se darrere del botó de silenciar."

La posició dels republicans és l'oposada. Els assessors de Trump han recordat que les condicions del debat es van acordar amb l'equip de Biden abans que el president es retirés de la cursa presidencial.

Biden i Trump al debat electoral a Atlanta, al juny
Biden i Trump en el debat electoral a Atlanta, al juny (Reuters/Brian Snyder)

I, efectivament, en aquell moment es va pactar que els micros estarien apagats mentre els aspirants no parlessin. De fet, era una petició de Biden i es va complir durant el primer debat amb Trump, en què el demòcrata va fer tan mal paper que les crítiques el van forçar a renunciar.

Ara, els demòcrates giren l'argument i ho fan servir per atacar el republicà: "Els que controlen Trump prefereixen el micro silenciat perquè no creuen que el seu candidat pugui actuar com un president durant 90 minuts per si mateix", ha reblat Fallon.


Trump diu que li és igual si estan oberts o apagats

Aquest dimarts, però, Trump ha sortit una vegada més del guió oficial del seu partit i ha declarat que a ell no li importa si estan engegats o apagats i que, "probablement" preferiria deixar-los oberts.

Per l'expresident republicà, el problema del debat no és aquest, sinó on es fa i qui el presenta. En una publicació d'aquest diumenge a la seva plataforma Truth Social, ha acusat la cadena ABC i el periodista que moderarà el debat, Jonathan Carl, de ser "esbiaixats" i d'oferir tertúlies de "Trump Haters" (odiadors de Trump). 

"Per què hauria de debatre amb Kamala Harris en aquella cadena?", s'ha preguntat.

D'altra banda, els candidats a la vicepresidència dels Estats Units es veuran les cares en un debat programat per l'1 d'octubre a la cadena CBS News.

 

ARXIVAT A:
Trump Kamala HarrisEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut