L'actor va crear una fundació per ajudar en la recerca científica contra la malaltia (Reuters)

Michael J. Fox rep l'Oscar honorífic per la lluita contra el Parkinson: "Em feu tremolar"

El protagonista de "Retorn al futur", diagnosticat de la malaltia quan tenia 29 anys, ha recollit el guardó visiblement emocionat per la forta ovació

RedaccióActualitzat

L'Acadèmia de Hollywood ha entregat els Oscars honorífics, els Governors Awards, aquest cap de setmana a Los Angeles. I ha premiat un dels actors més estimats pel gran públic: el canadenc Michael J. Fox, protagonista entre altres pel·lícules de la saga de "Retorn al futur".

Fox, que ara té 61 anys, té Parkinson, una malaltia que li van diagnosticar quan només en tenia 29.

El premi el rep per la seva lluita contra aquesta malaltia i per haver recaptat 1.500 milions de dòlars per invertir-los en investigació. L'actor, que va haver d'abandonar la seva carrera cinematogràfica, va crear la Fundació Michael J. Fox l'any 2000 amb l'objectiu d'ajudar en la recerca científica.

Aquest és el moment en què rep el guardó en la categoria de premi honorífic Jean Hersholt de mans de l'actor Woody Harrelson i el públic, ple de celebritats del món del cinema, l'ovaciona:

 

"M'esteu fent tremolar", ha fet broma Fox, visiblement emocionat, quan ha pujat a l'escenari entre aplaudiments i crits, fent gala d'un gran sentit de l'humor i en referència a la seva malaltia.

"Estic molt agraït per totes aquestes persones i milers més que faran realitat un món sense Parkinson", ha dit amb els ulls plorosos. I ha afegit: "El meu optimisme està alimentat pel meu agraïment i, amb gratitud, l'optimisme és sostenible. No em puc creure que ho hagi fet. He estat aquí tant de temps. És un miracle".

Després ha demanat a la seva dona, Tracy, que pugés a l'escenari i l'ajudés a portar l'estatueta.

A la gala, l'actor ha compartit platea amb el seu company inseparable a "Retorn al futur", Christopher Lloyd, amb qui manté molta complicitat:


Michael J. Fox, guanyador de diversos premis Emmy però que mai ha estat nominat als Oscars de Hollywood, ha protagonitzat una vuitantena de títols i es va fer molt popular als anys 80 amb sèries de televisió com "Enredos de familia" i films com "Teen Wolf" o "Agárrame esos fantasmas".

Els quatre guardonats aquest any amb l'Oscar honorífic (Reuters)

A la gala també s'ha premiat Euzhan Palcy, la primera dona negra a dirigir una pel·lícula per a un gran estudi de Hollywood; el director Peter Weir, i la compositora Diane Warren.

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
Anar al contingut