Weinstein, durant el judici a Los Angeles (Reuters / Etienne Laurent)
Weinstein, durant el judici a Los Angeles (Reuters / Etienne Laurent)

#MeToo: Harvey Weinstein, condemnat a 16 anys més de presó per violació i abús sexual

L'exmagnat cinematogràfic ja compleix una pena de 23 anys després que un tribunal de Nova York el va declarar culpable l'any 2020

Redacció / AgènciesActualitzat

Nova condemna contra Harvey Weinstein. El productor nord-americà ha estat condemnat a 16 anys de presó per violació i abús sexual.

L'exmagnat cinematogràfic ja compleix una pena de 23 anys després que un tribunal de Nova York el declarés culpable de violació en tercer grau i agressió sexual l'any 2020.

El cas Weinstein va originar el moviment #MeToo, que en els últims anys ha impulsat moltes dones a denunciar abusos per part d'homes poderosos.

Un jurat de Califòrnia el va declarar culpable el mes de desembre passat de violació, penetració sexual i "còpula oral forçada" contra una model d'origen italià.

En el judici a Los Angeles, no es va conèixer la identitat de les quatre dones que l'acusaven, conegudes com a Jane Doe (Joana Ningú) 1, 2, 3 i 4. El veredicte va incloure l'exculpació de les acusacions d'una segona dona, i la renúncia a emetre veredicte per les de dues dones més.

Harvey Weinstein, detingut a Nova York l'any 2018
Harvey Weinstein, detingut a Nova York l'any 2018 (EFE)

L'origen del #MeToo

El cas Weinstein va ser, l'any 2017, el detonant del moviment #MeToo. Després que diversos mitjans de comunicació revelessin les violacions comeses pel productor de cinema, desenes de dones van revelar que havien estat víctimes de Weinstein.

Les denúncies contra Weinstein van ser la base sobre la qual es va aixecar el moviment #MeToo, contra els costums sexistes que en casos extrems normalitzen agressors sexuals sistemàtics com ell.

Durant molts anys, Weinstein va estar protegit per l'enorme prestigi que tenia en el món del cinema: les seves produccions acumulen 330 nominacions i 81 premis Oscar.  

La llista de dones que l'han denunciat públicament o als jutjats inclou estrelles com Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow o Salma Hayek.

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Agressió sexual
Anar al contingut