El títol del comunicat de premsa de la fiscalia: "Més dura serà la caiguda"
El títol del comunicat de premsa de la fiscalia: "Més dura serà la caiguda"

"Més dura serà la caiguda", el nom del comunicat de les querelles de la fiscalia

La Fiscalia General de l'Estat comunica a la premsa les querelles a Puigdemont i Forcadell amb un document titulat amb un llenguatge poc jurídic

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns la Fiscalia General de l'Estat ha fet públiques les querelles contra els membres del govern de la Generalitat i també contra els membres de la mesa del Parlament. I ho ha fet amb un comunicat de premsa que tenia un títol de contingut molt poc jurídic, més aviat cinematogràfic: "Més dura serà la caiguda."

El document, però, no portava aquest títol imprès ni tampoc en el nom del document informàtic, sinó que era el títol de l'arxiu que ha servit per generar el comunicat, i només es pot veure quan es consulten les propietats del document. En aquestes propietats també es detalla que l'autor del document és José Miguel de la Rosa, que és cap de la secretaria tècnica de la Fiscalia General de l'Estat:

 

"Més dura serà la caiguda" és una frase feta que descriu les situacions en què la pujada meteòrica d'algun personatge o institució permet predir un fracàs estrepitós.

Hi ha una pel·lícula de l'any 1956 dirigida per Mark Robson i protagonitzada per Humphrey Bogart i Rod Steiger, amb el títol original "The harder they fall", que quan es va estrenar a Espanya es va titular, precisament, "Más dura será la caída".

La versió catalana de la pel·lícula és titula també "Més dura serà la caiguda". Relata la història d'un periodista contractat per inflar la carrera d'un boxador mediocre que guanya combats a base d'acords previs entre mànagers perquè els seus adversaris perdin.

 

Anar al contingut