Una família a la piscina de la casa de colònies Artur Martorell de Calafell en el marc del programa 'Marxem en família' de la Fundació Per…
Una família a la piscina de la casa de colònies Artur Martorell de Calafell en el marc del programa 'Marxem en família' de la Fundació Pere Tarrés

Més de 900 famílies aposten per passar les vacances en cases de colònies aquest estiu: "Es fa més pinya"

ACN Calafell - Més de 900 famílies passaran aquest estiu les vacances en vuit de les disset cases de colònies de la Fundació Pere Tarrés. El programa, que va començar a caminar fa una dècada, guanya cada any més adeptes. Des de l'arribada de la pandèmia, les reserves han augmentat un 15%. De fet, enguany, l'ocupació ja se situa vora el 85%. Les activitats de lleure educatiu que caracteritzen el programa, acompanyades de la "pinya" que es crea entre les famílies són alguns dels aspectes que destaquen els participants. És el cas de la Sandra i la Fàtima, dues de les mares que repeteixen l'experiència i que des d'aquesta setmana conviuran amb altres usuaris a la casa de colònies Artur Martorell de Calafell acompanyades de les parelles i els fills.

Excursions en entorns naturals, gimcanes, jocs basats en el lleure educatiu o esports aquàtics, entre altres. Aquestes són algunes de les activitats que ofereixen els monitors dels diferents casals de colònies que la Fundació Pere Tarrés té repartits per Catalunya als participants del programa 'Marxem en família'. "És un tipus de turisme diferent que implica jugar més i fer aquelles activitats que els nens estan més acostumats a fer amb l'escola", ha detallat la Fàtima, una de les mares participants.

De fet, és el sisè estiu que la Fàtima i la seva família se sumen a la iniciativa. Segons aquesta usuària, les colònies en família ofereixen als infants "més autonomia" envers altres allotjaments o propostes turístiques. També destaca els vincles que es creen amb altres famílies. En la mateixa línia es mostra la Sandra, una altra de les mares que repeteix l'experiència. Segons ha detallat, amb les colònies "es fa més pinya", ja que "les famílies venen predisposades a crear aquests vincles".

Per a la Sandra, aquest és el segon any que participa al programa. Entre altres motius, ho fa perquè d'aquesta manera el seu fill pot relacionar-se amb altres nens, alhora que es reforça la seva empatia, ja que són unes vacances inclusives que "inclouen persones amb discapacitat funcional". "Això els fa viure altres realitats", ha subratllat.

Per la seva banda, el director del servei de colònies de la Fundació Pere Tarrés, Albert Riu, també destaca la disminució de "pressió organitzativa" que ofereix aquesta proposta turística a les famílies. "El sol fet que les mares i els pares tinguin el dinar pensat i elaborat els permet estar en un estat de relaxació i amb una mirada d'encontre amb el seu fill o amb la seva filla molt diferent", ha argumentat.

Més de 3.000 participants

El programa 'Marxen en família' ha arrencat aquesta setmana i acabarà a finals d'agost. Segons ha detallat Riu, s'espera que unes 3.000 persones gaudeixin de les colònies a tot Catalunya. D'aquests, unes 600 ho faran a les dues cases de colònies que la Fundació Pere Tarrés té a la demarcació de Tarragona: una a Calafell (Baix Penedès) i l'altra a les Cases d'Alcanar (Montsià). La resta es troben a Llívia (Cerdanya), Avinyó (Bages), La Pobla de Lillet (Berguedà), Salardú (Vall d'Aran), Rialp (Pallars Sobirà) i Cantonigròs (Osona).

Anar al contingut