Més de 300 opositors detinguts per saltar-se la prohibició de manifestar-se a Moscou
Moment d'una de les detencions al centre de Moscou

Més de 600 opositors detinguts per saltar-se la prohibició de manifestar-se a Moscou

RedaccióActualitzat

La policia russa deté més de 600 persones per saltar-se la prohibició de manifestar-se al centre de Moscou per reclamar eleccions lliures.

Els activistes al·leguen que la constitució russa els permet protestar lliurement, però el govern replica que abans ha d'autoritzar l'hora i el lloc de la protesta, cosa que no s'ha fet en la manifestació d'aquest dissabte.

Desafiant la prohibició governamental, centenars de persones s'han concentrat en diversos llocs del centre de la capital russa, en presència d'un important dispositiu de policies i soldats de la Guàrdia Nacional que no han trigat gaire a començar les detencions.

Els agents també s'han endut la prominent opositora Liubov Sobol , en vaga de fam des de fa tres setmanes. Sobol es dirigia en taxi a la manifestació quan els agents se l'han endut.

Moment de la detenció de l'activista opositora Liubov Sobol (Reuters)

 

Aquesta advocada anticorrupció de 31 anys era pràcticament l'única líder opositora encara en llibertat. Molt debilitada per la vaga de fam, Sobol va anunciar en el seu últim vídeo la intenció d'anar a la manifestació d'avui.

"Vull sortir cada cada cap de setmana als carrers, hi tinc dret. No em fa por acabar a la presó ni que em peguin ni em jutgin."

 

El govern de Vladímir Putin ha empresonat la majoria de líders opositors i els ha imposat penes d'entre 15 i 30 dies per haver participat en protestes anteriors.

Els polítics es queixen perquè l'autoritat ha exclòs la seva candidatura a les eleccions de setembre al·legant que les signatures recollides no eren vàlides.

El 27 de juliol, la policia russa va detenir més de 1.000 persones en una manifestació no autoritzada davant l'Ajuntament de Moscou.

ARXIVAT A:
Vladímir Putin
Anar al contingut