Una de les pancartes de la marxa a favor dels drets del col·lectiu LGBTI a Barcelona
Una de les pancartes de la marxa a favor dels drets del col·lectiu LGBTI a Barcelona (ACN/Eli Don)

Més de 3.000 persones es manifesten a Barcelona en la celebració del Dia de l'Orgull LGTBIQ+

Els manifestants carreguen contra els discursos d'odi de la dreta i demanen "que deixin de contaminar" l'espai públic i mediàtic

Redacció/ACNActualitzat

Unes 3.300 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest dissabte en la manifestació popular a favor dels drets del col·lectiu LGBTI a Barcelona. Els organitzadors del denominat "Orgull crític", la Crida LGTBI amb el suport de diversos moviments i organitzacions, xifren en 5.000 les persones que s'han manifestat a la ciutat sota el lema "Lluitem juntes".

L'organització de la manifestació d'aquest vespre es desmarca així de la Pride!, que ha convocat una marxa el 15 de juliol a la plaça Espanya.

Dins dels actes per a la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI, aquesta tarda s'han convocat manifestacions a Barcelona, Madrid i a altres ciutats de l'Estat reivindicant que es respectin els drets elementals del col·lectiu, que ara es veuen més amenaçats per l'ascens de l'extrema dreta.

La marxa de Barcelona ha començat a caminar a les set de la tarda des de la plaça Universitat i ha acabat a la plaça Sant Jaume

Un dels moments de la manifestació al centre de Barcelona
Un dels moments de la manifestació al centre de Barcelona (ACN/Eli Don)

Els manifestants han lluït banderes, cartells i pancartes amb diverses reivindicacions i han demanat acabar amb l'homofòbia, alhora que han defensat el feminisme, l'antiracisme i l'anticapitalisme. També han clamat contra els "discursos d'odi" de la dreta i l'extrema dreta i han exigit que "deixin de contaminar" l'espai públic i mediàtic.

La protesta, que ha comptat amb participants de totes les edats, s'ha desenvolupat sense cap incident.

Dues de les assistents a la manifestació de Barcelona per la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+
Dues de les assistents a la manifestació de Barcelona per la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ (ACN/Eli Don)

Manifestació i desfilada a Madrid

I a Madrid també han celebrat el Dia de l'Orgull. La manifestació ha recorregut les principals vies del centre de la capital d'Espanya sota el lema "Pels nostres drets, per les nostres vides i amb Orgull". 

En plena precampanya electoral de cara al 23J, la marxa l'han encapçalat les vicepresidentes Yolanda Díaz i Teresa Ribera, juntament amb quatre ministres més del govern, els d'Igualtat, Interior, Ciència i Drets Socials. A la manifestació s'han vist altres pancartes del centenar de col·lectius participants, seguides per les 46 carrosses. 

La Delegació del Govern ha xifrat en 800.000 els assistents a aquesta marxa, una xifra que els organitzadors dupliquen.

Un moment de la desfilada a Madrid (EFE / Victor Lerena.)

Les entitats convocants han llegit un manifest reivindicatiu perquè no hi hagi passos enrere en els drets de les persones LGTBIQ+. 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut