Investigació de la policia a Wiltshire, Salisbury
Investigació de la policia a Wiltshire, Salisbury
Londres

Més de 240 testimonis entrevistats per l'atac a l'espia rus Serguei Skripal a Londres

La policia britànica també han recopilat al voltant de dues-centes proves i una gran quantitat d'imatges de vídeo

RedaccióActualitzat

La policia del Regne Unit investiga dos-cents quaranta testimonis i al voltant de dues-centes proves de l'atac amb un agent nerviós, fa una setmana, contra un exespia rus i la seva filla, segons ha fet públic la ministra de l'Interior britànica, Amber Rudd.

Segons avança la cadena BBC, la policia britànica ha trobat rastres d'una substància neurotòxica al restaurant de la ciutat anglesa de Salisbury on van dinar l'ex espia rus Serguei Skripal i la seva filla, abans que apareguessin inconscients en un parc proper dues hores després.

Les investigacions han mobilitzat centenars de policies i també a l'exèrcit. També estan examinant una gran quantitat d'imatges de vídeo. La policia ha estat reforçada, en la seva feina, per uns 180 soldats per poder examinar objectes i vehicles, ambulàncies, per exemple, potencialment contaminats per l'agent nerviós administrat a Serguei Skripal i a la seva filla.

Serguei Skripal, de 66 anys, i Iúlia, filla seva de 33, continuen ingressats a l'hospital en estat crític però estable, des que diumenge passat els van trobar inconscients en un banc de la catedral de Salisbury, al sud del país.

Rússia hi podria estar darrere

La ministra, que ha presidit el Comitè de Seguretat Cobra, ha dit que és massa d'hora per saber qui hi ha al darrere de l'enverinament. Però tant en mitjans periodístics com polítics s'ha especulat amb la possibilitat que Rússia hi hagi jugat un rol destacat.

Una hipòtesi, segons els mitjans britànics, és que Iúlia podia haver introduït l'agent nerviós al Regne Unit des de Moscou en un "regal d'uns amics".

Més de dos-cents cinquanta agents antiterroristes investiguen els fets per determinar-ne el mòbil i la responsabilitat.

Anar al contingut