Més de 20 acampades i 133 rutes canvien de lloc arran de les restriccions per la calor

Un centenar de colònies i més de dos mil casals han de limitar les activitats a l'entorn dels equipaments, en compliment de les mesures anunciades per la Generalitat

RedaccióActualitzat

Les mesures aprovades davant l'onada de calor i el risc d'incendi comporten que 154 activitats d'acampada i ruta hagin de moure's de lloc, cosa que afecta 3.807 assistents, entre participants i monitors.

Segons ha informat el Departament de Drets Socials, les activitats afectades són 21 acampades amb 736 assistents i 133 rutes amb 3.071 assistents.

Tots han de desplaçar-se a algun nucli habitat o tornar al lloc d'origen. És el que obliga a fer el primer punt de les restriccions que ha anunciat aquest dijous el Departament d'Interior als 275 municipis on s'ha activat el pla Alfa 3 de prevenció d'incendis.


Limitacions a les cases de colònies i casals

En el cas de les cases de colònies i casals, no s'anul·len les estades, però les activitats que s'hi organitzin s'han de fer en l'entorn immediat dels equipaments i s'han d'evitar les sortides al medi natural.

Es troben en aquestes circumstàncies 110 colònies i 2.026 casals d'estiu i esportius que, en total, sumen 161.324 assistents.

El director general de Joventut, Àlex Sastre, acompanyat dels Agents Rurals i Protecció Civil, s'ha reunit amb les principals entitats d'educació en el lleure per informar-los de la mesura.

Sastre ha demanat precaució i ha afirmat que "la prioritat màxima és garantir la seguretat de les persones". En aquest sentit, ha agraït al sector del lleure "la seva responsabilitat i diligència a l'hora de complir les mesures".
 

Fins quan seran vigents les limitacions

Les restriccions en aquestes activitats de lleure entren en vigor aquest divendres 15 juliol a les 12 del migdia i, en principi, s'allargaran quatre dies, fins a les 00.00 de dimarts, 19 de juliol.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaOnada de calorInfància
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut