Més de 100 morts pel bombardeig d'Israel a un refugi de desplaçats de guerra palestins

L'atac arriba en un moment en què els Estats Units i les potències de la regió pressionen perquè hi hagi un alto el foc entre Israel i Hamas

RedaccióActualitzat

Un centenar de morts i més de 40 ferits. És el balanç provisional de víctimes de l'atac de l'exèrcit d'Israel, aquest matí, contra una escola de la Ciutat de Gaza que servia com a refugi per a desplaçats de guerra, segons ha informat el grup islamista Hamas.

En un comunicat, Hamas ha indicat que "l'exèrcit ha bombardejat directament els desplaçats mentre feien l'oració de l'alba" a l'escola Al-Tabain i n'ha responsabilitzat Israel i els Estats Units, el seu principal soci, pel que consideren un "genocidi" i una "neteja ètnica". L'exèrcit israelià ha reconegut l'atac, però apunta que l'escola servia com a amagatall de membres de Hamàs i per això ha atacat l'edifici amb avions de combat.

En un comunicat, Israel ha assegurat que es tractava d'una operació "amb precisió" dirigida per serveis d'intel·ligència contra "terroristes de Hamas que operaven dins un centre de comandament i control integrat a l'escola Al-Tabain". El comunicat de les milícies jueves defensa que "el centre de comandament servia com a amagatall per a terroristes i comandants de Hamas i des d'allà es planificaven i avançaven diversos atacs contra les tropes".

Les primeres imatges després de l'atac testimonien la destrucció, que ha deixat cossos entre la runa. Un gran nombre de civils han ajudat a treure els cossos amb l'ajut de llençols.

Un noi recull diversos llibres després de l
L'atac ha tingut lloc a primera hora del matí, durant l'oració de l'alba (AFP)

Pressió internacional per un alto el foc

Tot plegat passa en un moment en què hi havia una certa esperança d'un alto el foc entre Israel i Hamas, per la intermediació dels Estats Units i les potències de la regió. L'acord, que es preveia firmar la setmana que ve, inclouria un intercanvi d'ostatges per presoners palestins, com el que ja es va fer a finals de l'any passat.

Gairebé 40.000 persones han mort i més de 90.000 han resultat ferides des de l'inici de la guerra a Gaza el 7 d'octubre passat, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamas. A aquesta xifra s'hi sumen les quasi 10.000 persones que continuen desaparegudes i dos milions de desplaçats, que sobreviuen en una situació de crisi humanitària per la destrucció, el col·lapse dels hospitals, la fam i l'escassetat d'aigua potable i aliments.

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaGazaGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut