Cotxes a tots els carrils de l'AP-7 en direcció a Figueres (ACN/Aleix Freixas)

Menys multes per circular pel carril del mig i més per avançar per la dreta

Els Mossos han sancionat 678 conductors per avançar per la dreta i 58 per anar pel carril del mig els primers sis mesos de l'any

El carril de la dreta és per circular i els de l'esquerra per avançar, una norma bàsica de trànsit que molts conductors ignoren. El primer semestre de l'any, els Mossos han posat 678 multes per avançar per la dreta, cosa que gairebé multiplica per dotze les 58 sancions a conductors que circulen pel carril del mig sense motiu, també entre gener i juny.

Són dades del Servei Català de Trànsit a les quals ha tingut accés l'agència EFE.

El reglament de Trànsit prohibeix tant una cosa com l'altra.

 

Conduir pel mig

Tothom ha vist conductors que s'instal·len al carril del mig, sense mirar gaire què passa a esquerra i dreta. Amb el reglament a la mà, només es pot fer quan s'està avançant algun cotxe o camió o per facilitar la incorporació de vehicles a la via. La gratuïtat de les autopistes ha fet més evident aquest problema, perquè hi ha més circulació i més camions.

De fet, la meitat de les multes per circular incorrectament pel carril del mig són a l'AP-7: 26 sobre un total de 58, els primers 6 mesos de l'any. En total, la policia posa una multa cada 3 dies.

Les multes per aquesta pràctica van a la baixa. Els mateixos mesos de l'any passat es van sancionar 82 conductors que anaven pel carril del mig sense justificació.

Tot i que molta gent se sent més segura si no es mou del carril del mig, els Mossos adverteixen que comporta un risc, ja que pot provocar maniobres perilloses i, a més, pot generar congestions viàries. També és un problema en cas d'avaria del vehicle.
 

Avançar per la dreta

Les multes per avançar per la dreta en vies de dos o més carrils han augmentat en un any: el primer semestre del 2023 van ser 552 i el primer semestre del 2024 han estat 678. Dit d'una altra manera, són gairebé 4 multes al dia.
 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut