Serracant i Fernández, en una imatge del maig de l'any passat (ACN)

Maties Serracant prendrà el relleu de Juli Fernàndez com a alcalde de Sabadell

En compliment del pacte de govern, a l'equador de mandat l'alcalde d'ERC ha posat el càrrec a disposició dels socis de govern
Actualitzat

Sabadell ha desencallat el relleu a l'alcaldia. L'actual alcalde, Juli Fernàndez, d'ERC, ha anunciat aquest dimarts que deixarà el seu càrrec en benefici de l'actual segon tinent d'alcalde, Maties Serracant, de Crida per Sabadell. La decisió arriba després que, en compliment del pacte de govern del 2015, Fernàndez posés el seu càrrec a disposició dels socis de govern (ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell) amb la finalitat de buscar un relleu a l'equador del mandat.

Al llarg d'aquest procés, Unitat pel Canvi, la segona força més votada a les eleccions del 2015 i la primera de la coalició de govern, va reivindicar l'alcaldia, sense aconseguir el consens de les quatre formacions. Segons la formació, tant ERC com Guanyem Sabadell van vetar el seu candidat, Joan Berlanga.

ERC va plantejar l'opció que el nou alcalde fos Serracant, una opció que van acceptar Guanyem Sabadell i Crida per Sabadell però no Unitat pel Canvi, que va mantenir l'acusació de veto als seus dos socis. Finalment, dissabte passat, Unitat pel Canvi, que inclou ICV i EUiA, va acordar mantenir-se en el govern local si Fernàndez renunciava a l'alcaldia.

En els pròxims dies es convocarà el ple de renúncia de Fernàndez i el d'investidura del nou alcalde.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut