Imatge del pitjor assassí en sèrie del Canadà
Imatge del pitjor assassí en sèrie del Canadà (Reuters)

Maten a la presó el pitjor assassí en sèrie del Canadà, autor de la mort de més de 50 dones

L'home feia desaparèixer les restes de les seves víctimes donant-les com a aliment als porcs de la seva granja

Aquest divendres ha mort el pitjor assassí en sèrie de la història del Canadà, Robert Pickton, considerat responsable de la mort de més de 50 dones.

El 19 de maig, un pres va atacar Pickton, de 74 anys, a la presó de màxima seguretat on complia condemna, a Port-Cartier, a uns 700 km de Montreal. A causa de les ferides, l'assassí en sèrie va ser hospitalitzat en coma, fins que ha acabat morint.

Imatge del judici amb les fotografies de les víctimes de l'assassí
Imatge del judici amb les fotografies de les víctimes de l'assassí (Reuters)

Pickton va ser detingut el 2002 i va ser encausat pel crim de 26 dones a Vancouver, la majoria d'origen indígena i moltes d'elles prostitutes o drogoaddictes. 

Tot i això, el 2007 va ser declarat culpable de només sis assassinats en segon grau per una controvertida decisió de la Fiscalia canadenca, que va al·legar que la condemna finalment seria la mateixa: cadena perpètua.

Els investigadors van poder provar que Pickton, que era criador de porcs, estrangulava les víctimes i, després, feia desaparèixer les restes donant-les com a aliment als animals a la granja, situada a Port Coquitlam, a la Colúmbia Britànica. 

Una rosa a la granja de porcs on l'assassí llençava les restes de les víctimes
Una rosa a la granja de porcs on l'assassí llençava les restes de les víctimes (Reuters)

Les autoritats van trobar a la granja restes d'ADN de 33 dones, però l'acusat va confessar l'assassinat d'almenys 49, una xifra que organitzacions en defensa de dones indígenes van augmentar fins a més de 60.

 

ARXIVAT A:
Canadà
Anar al contingut