Les parades que ofereixen creps són una imatge habitual al centre de París (iStock/Jean-Luc Ichard)
París

Massa de creps guardada a la claveguera: París admet "un autèntic problema de salut pública"

L'Ajuntament diu que cal informar els potencials compradors, "sovint turistes", i assegura que la policia local ha confiscat begudes i menjar

RedaccióActualitzat

Les creps són gairebé tan emblemàtiques a França com les baguets. N'ofereixen molts bars i restaurants, se'n poden comprar en establiments de menjar per emportar, i fins i tot és habitual trobar-ne en paradetes ambulant repartides per les grans ciutats.

És el cas de París, on no és gens estrany veure venedors que n'ofereixen a les zones més turístiques com ara el Camp de Mart, el parc que envolta la Torre Eiffel.

I és justament en aquesta zona on un reportatge de Le Parisien ha tret a la llum un escàndol que segurament molts dels clients desconeixien.

Segons aquest diari, és habitual que els venedors ambulants guardin els ingredients sota les tapes de la via pública, en els forats del clavegueram o les arquetes de l'aigua o la llum, en unes condicions higièniques francament preocupants.


La policia ha detectat que els venedors hi guarden la barreja líquida que permet fer les bases de les creps, però també altres productes com begudes, carn o panotxes de blat de moro.

A més, alguns veïns denuncien com aquests productes s'acaben coent en brases i fogons "improvisats, amb bombones de gas que inquieten".

Una pràctica que també denuncien els comerciants i els restauradors de la zona, que recorden que ells estan sotmesos a estrictes controls sanitaris.


L'Ajuntament ho admet

Conscients d'aquesta informació, els responsables del 7è districte han assegurat que es prenen l'assumpte "molt seriosament" i que la policia local ja ha requisat grans quantitats de productes en les últimes setmanes.

"A cada intervenció, la policia confisca i destrueix 30 kg de mercaderia. Durant la setmana de l'11 al 16 de setembre van comissar 380 ampolles d'aigua, 50 de vi, 200 de cervesa i 90 espigues de blat de moro", confirma l'oficina del districte.

"Hem d'advertir els consumidors potencials, sovint turistes, de la perillositat dels productes a la venda, perquè és un autèntic problema de salut pública", assegura Nicolas Nordman, que és el tinent d'alcaldia de París encarregat de la seguretat a la ciutat.

L'emmagatzematge de begudes en aquest tipus de forats insalubres també s'ha detectat i és habitual en altres ciutats, com el cas de Barcelona, on fa anys que la Guàrdia Urbana lluita contra aquesta pràctica.

ARXIVAT A:
FrançaSalutAlimentació
Anar al contingut