Barceloba

Mas retreu a ERC que mantingui una "mentalitat autonòmica" en un moment crucial per al país

Sense citar-la explícitament, el president ha demanat a ERC un "canvi de xip"

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas acusa Esquerra, sense citar-la explícitament, d'estar posar entrebancs en la negociació mantenint una visió autonomista de fer política en un moment crucial per a Catalunya. El cap de l'executiu català, que ha fet aquestes declaracions en l'últim acte que presideix del tricentenari del 1714, ha demanat a Esquerra un "canvi de xip".

"No es pot aspirar a la llibertat i a tenir un estat propi amb una mentalitat autonòmica o regional." "A vegades fa la sensació que encara estem més instal·lats a veure com es reparteix un poder autonòmic o regional en regressió, a disputar-se les engrunes d'un poder autonòmic, que no pas a construir el que és la llibertat i fins i tot l'estat per al país."

És el segon cop aquesta setmana que el president carrega contra l'actitud del partit liderat per Oriol Junqueras en les negociacions per a la convocatòria d'unes eleccions de caràcter plebiscitari, després que dilluns va assegurar que estava atònit davant la negativa d'ERC a les seves propostes.

El president català també ha retret al govern espanyol que respongui amb querelles els governants que es limiten a complir els seus programes electorals avalats a les urnes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut