Barcelona

Mas envia tres propostes a Junqueras per encarar el final del procés

Segons ha pogut saber TV3 li ofereix anticipar les eleccions abans de les municipals amb llista unitària o anar a la tardor amb llistes separades i la constitució catalana com a base dels programes electorals

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas s'ha mostrat disposat a avançar les eleccions aquest any. Segons ha pogut saber TV3, el president ha enviat a Oriol Junqueras tres últimes propostes per tancar un acord abans de la setmana que ve.

En la primera proposta, el president ofereix a ERC anticipar les eleccions abans de les municipals, previstes a finals de maig, amb una llista única a favor del sí a la independència, formada per personalitats de la societat civil i membres dels partits que en vulguin formar part, com ja va defensar en la seva conferència del 25 de novembre; un programa comú i un referèndum en forma d'eleccions perquè la ciutadania decideixi "la proclamació definitiva del nou estat".

La segona proposta és fer les eleccions a la tardor amb llistes separades i la Constitució Catalana com a base dels programes electorals. És a dir, els grups parlamentaris farien l'encàrrec d'elaborar una "proposta de Constitució Catalana" i les seves conclusions, un cop acabada la redacció, s'incorporarien com a base conjunta dels programes electorals dels partits per als comicis. Aquest temps, a més, s'aprofitaria per completar les estructures d'estat. Aquesta opció, segons Artur Mas, comportaria la possibilitat d'incorporar nou partits a favor del dret a decidir, com Iniciativa.

La tercera proposta és una llista transversal encapçalada pel president i amb independents, a banda de les llistes d'Esquerra i la CUP. Segons el document del president, aquesta proposta acabaria sent una síntesi de les propostes formulades per Mas i Junqueras.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut