Barcelona

Mas acceptaria llistes separades si els noms de la societat civil van a la seva

Així es desprèn de la trobada que han tingut avui el president i Oriol Junqueras per desencallar les converses sobre un possible avançament electoral

Actualitzat

A la tercera tampoc ha sigut la vençuda. La reunió que Artur Mas i Oriol Junqueras han mantingut aquest dilluns, des de mig matí fins poc abans de les dues de la tarda al Palau de la Generalitat, ha acabat sense acord sobre un possible avançament de les eleccions. Sense acord, però amb portes obertes.

L'escletxa a l'entesa s'obre per la banda de Mas, que acceptaria llistes separades, com vol Esquerra, però amb la condició que els representants de la societat civil anessin només en la seva candidatura.

Segons fonts coneixedores de la reunió, Junqueras no veu amb bons ulls aquesta condició, en considerar que ERC també té dret a ampliar el seu espai a personalitats de fora del partit per incloure'ls a la seva llista.

 

 

Aquesta trobada, que TV3 ha pogut confirmar, és la tercera que han mantingut els dos dirigents després que les dues anteriors se celebressin de forma discreta, alienes als mitjans. La trobada ha tingut lloc abans que la setmana vinent el president faci balanç de legislatura.

El president i el líder republicà es van reunir per última vegada el dissabte 27 de desembre. En aquella ocasió, a la trobada també hi van assistir Muriel Casals, Carme Forcadell i Josep Maria Vila d'Abadal. Els representants d'Òmnium Cultural, l'ANC i l'Associació de Municipis per la Independència els demanaven, llavors, un acord que fes possible anticipar eleccions en el primer trimestre del 2015.

El govern deixa per a passat festes qualsevol decisió. Esquerra i Oriol Junqueras han repetit que la proposta de llistes per separat aglutina més vots i segueixen demanant que s'avancin eleccions al més aviat possible.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut