Martí Gironell, al "Més324"
Martí Gironell, en una entrevista al "Més324"
Girona

Martí Gironell guanya el Prudenci Bertrana per la novel·la "El fabricant de records"

També s'ha fet públics els guanyadors del Miquel de Palol de poesia, per a Anna Gual; el Carles Rahola d'assaig, per a Joan Esculies, i el Ramon Muntaner de novella juvenil, que s'han endut Arturo Padilla i Rubèn Montañà

Carles Claret Vilaseca

La novel·la "El fabricant de records", basada en la història de Valentí Fargnoli, un fotògraf prolífic a principis del segle XX, obra de Martí Gironell, és la guanyadora de la 55a edició del Premi Prudenci Bertrana.

L'escriptor de Besalú, que va debutar amb "El pont dels jueus", ambientada precisament a la vila garrotxina, s'ha endut el guardó que convoca  Premis Literaris de Girona i publica Grup 62. S'havia d'escollir entre 72 obres i Gironell s'hi havia presentat sota pseudònim.

La mateixa organització ha fet pública la guanyadora del 45è Premi Miquel de Palol de poesia, l'autora vilafranquina de 36 anys Anna Gual per l'obra "Les ocultacions", escollit entre seixanta poemaris.

El mereixedor del 43è Carles Rahola d'assaig és el manresà Joan Esculies, que signa "Josep Fornas, el solucionador", en el qual l'historiador i periodista relata la vida del polític i editor Josep Fornas, gran conspirador, peça clau de l'antifranquisme, home de confiança del president Tarradellas i fundador de l'editorial Pòrtic.

Per últim, també s'ha anunciat que Arturo Padilla i Rubèn Montañà obtenen el 37è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil per "Veïns especials", que narra la història del Biel, un noi de quinze anys que voldria tenir xicota, però no sap com fer-ho perquè és "especial".

Els jurats de cadascuna d'aquestes quatre modalitats es van reunir ahir i aquest dimecres s'ha revelat els respectius veredictes. Els guardons els lliuraran durant la Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana, el 20 de setembre a l'Auditori de Girona.

En aquella mateixa vetllada es donarà a conèixer el premi Aurora Bertrana de traducció i s'atorgaran els premis Cerverí de lletra de cançó i lletra per a projectes digitals de literatura catalana. Les obres guanyadores dels premis que s'han anunciat avui arribaran a les llibreries el 21 de setembre.

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut