Marta Rovira admet que hi ha "confrontació" amb l'Estat "encara que no sigui volguda"
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, aquest dimarts a Ginebra (ACN)
Ginebra

Marta Rovira admet que hi ha "confrontació" amb l'Estat "encara que mai sigui volguda"

La secretària general d'ERC diu des de Ginebra que "no regalarà la bandera del diàleg" a Pedro Sánchez, i augura un augment de la repressió de l'independentisme

ACN / RedaccióActualitzat

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, admet que la situació política a Catalunya "implica una confrontació", perquè hi ha un conflicte polític entre l'independentisme i les institucions de l'administració central espanyola.

Entrevistada aquest dimarts a Ginebra per l'agència ACN, ha afirmat que aquesta confrontació hi és, malgrat que no sigui "volguda o voluntària":

"Estem en una situació de conflicte polític i el conflicte polític implica una confrontació, encara que mai sigui volguda o voluntària. Clarament identifico la situació política actual en forma de conflicte polític."

"No regalarem la bandera del diàleg"

Malgrat això, Rovira ha assegurat que l'independentisme "no ha de renunciar ni abandonar cap estratègia".

Segons ha afirmat, els independentistes "les han d'abraçar absolutament totes", i ha fet una crida a "no deixar escapar mai la bandera del diàleg":

"No deixarem escapar mai la bandera del diàleg i la negociació, que és la que es vol quedar Pedro Sánchez. Aquesta bandera no l'hi regalarem, entre altres coses perquè no ens hem aixecat mai de la taula de diàleg."

"Són ells, que tenen la cadira buida de fa mesos, els que no estan assumint la resolució democràtica i política del conflicte i la fien a una sentència que empitjorarà la situació política al nostre país i a l'Estat. No abandonarem la bandera del diàleg, no crec que cap independentista ho hagi de fer ni ho estigui fent."

"La repressió ha vingut per quedar-se"

Rovira ha afirmat que a l'independentisme li cal "una estratègia contra la repressió":

"La repressió, des del moment que un estat i un govern estan disposats a utilitzar-la com a instrument polític, ha vingut per quedar-se."

"I està bé que prenguem consciència que això és així, perquè cal també una estratègia contra la repressió que ha de superar el moviment independentista, perquè la repressió acaba afectant tota la ciutadania i mina la democràcia."


"Nous focus de repressió"

Segons Rovira, per als responsables de l'estat espanyol aquesta repressió els serà difícil de superar perquè, ha dit, els és "còmoda", i ha augurat que anirà en augment:

"La repressió política, un cop un estat ha decidit utilitzar-la, és molt difícil superar-la, perquè els és còmoda i fan veure que no hi ha cap tema polític per resoldre. I com que és conjuntural, després de la sentència hi haurà nous focus de repressió, es reobriran els de l'àmbit internacional i veurem con continuen els judicis que hi ha pendents."

Marta Rovira, aquest dimarts a Ginebra amb el cap de política de l'ACN (ACN)


Un any i mig a Suïssa

A l'entrevista, Rovira, que fa un any i mig que viu a Suïssa, explica que ja fa un any que el seu company i la seva filla van anar a viure amb ella.

Assegura que s'hi ha adaptat molt bé, i que aprofita que Ginebra és una ciutat internacional, amb moltes institucions mundials que hi tenen seu, per internacionalitzar la causa independentista.

En aquest sentit, afirma que a nivell internacional s'està promovent "diàleg i negociació":

"A nivell internacional me n'adono que nosaltres hem d'abrandar més la via del diàleg i la negociació que el senyor Pedro Sánchez, encara que moltes vegades ens sembli que aquesta via segueix sense tenir un representant a l'altra part de la taula."

"Quan un govern espanyol dimiteix de fer política, mira cap a una altra banda i posa sobre la taula la repressió política com a resposta, la situació és conflictual. I en aquesta situació conflictual, pot existir diàleg i negociació. De fet, internacionalment el que es promou és la resolució per aquesta via."

ARXIVAT A:
ERCMarta RoviraProcés catalàJudici procés
Anar al contingut