Marilyn Manson, al centre d'una onada de denúncies de dones per abusos
Nova York / Los Ángeles

Marilyn Manson, acusat d'abusos sexuals "horribles" per l'actriu Evan Rachel Wood

Més dones se sumen a la denúncia contra Mason, que es fa trending topic tot i desmentir les acusacions. La seva discogràfica l'abandona

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

L'actriu nord-americana Evan Rachel Wood ha denunciat el cantant Marilyn Manson d'haver abusat d'ella. La protagonista de "Westworld" va ser parellla de Manson des del 2006 fins al 2010 i assegura que des que era adolescent la va manipular per sotmetre-la, uns fets que es van repetir durant anys.

Aquest nou cas de #MeToo ha tingut un gran ressò a les xarxes:
 

"El nom del meu abusador és Brian Warner, conegut per tothom com Marilyn Manson. Em va començar a assetjar quan jo era una adolescent i va abusar de mi horriblement durant anys.

Em va rentar el cervell i em va manipular per tenir-me sotmesa. Estic cansada de viure amb por a possibles represàlies, difamacions o xantatges.

Soc aquí per denunciar aquest home perillós i desafiar les moltes indústries que han permès el seu comportament, abans que continuï destrossant més vides.

Dono suport a totes les víctimes d'abusos que ja no callaran."

 

 

Wood i Manson van iniciar una relació quan ella acabava d'arribar a la majoria d'edat i ell pràcticament li doblava els anys. L'actriu, ara de 33 anys, ja havia esmentat en diverses ocasions haver estat víctima d‘abusos sexuals per part d'una de les seves parelles, però fins ara no havia identificat l'agressor.

Wood va començar la seva carrera com a actriu infantil en pel·lícules com "Thirteen". Altres films seus coneguts són "The Wrestler" i la sèrie televisiva "Mildred Pierce".
 

Altres possibles víctimes

Segons la revista "Vanity Fair" 4 dones més ja s'han sumat a les denúncies contra Manson i han detallat a les xarxes experiències que relaten atacs sexuals, abusos psicològics i altres formes de coerció, violència i intimidació per part del músic en els últims 10 anys.

 

 

Una altra parella de Marilyn Manson, l'actriu Rose McGowan, també ha fet públic que aplaudeix la valentia d'Evan Rachel Wood per denunciar-lo. Ha aclarit que ella no va ser víctima de Mason, però s'ha posicionat clarament a favor de solidaritzar-se amb Wood i assegura sentir-se molt orgullosa s'ella i les altres dones: 

 

 

L'actriu nord-americana Evan Rachel Wood ha denunciat el seu ex per abusos (Wikimedia)


"Trencar-li el crani amb un mall"

Evan Rachel Wood va testificar al 2018 davant un subcomitè del Congrés dels Estats Units per col·laborar amb l'aprovació d'una llei sobre els drets de les víctimes d'agressions sexuals. En aquell moment, sense assenyalar ningú, va dir:

 

"La meva experiència amb la violència masclista es aquesta: abús tòxic, mental, físic i sexual que va començar lentament, però que es va intensificar amb el temps i que va incloure amenaces contra la meva vida, greu assetjament psicològic i rentat de cervell."

 

Realitat "distorsionada"

El 2009, quan Manson i Wood encara eren parella, el cantant va fer unes controvertides declaracions a la publicació "Spin". Va dir que tenia fantasies diàries sobre "trencar-li el crani amb un mall". Però un representant de Manson va assegurar que les paraules s'havien d'emmarcar com la promoció d'una estrella del rock del seu nou disc i no com un "relat dels fets".

Marilyn Manson, de 52 anys, i conegut pel seu aspecte d'inspiració gòtica, ha reaccionat ràpidament a les acusacions i assegura que les afirmacions contra ell son "horribles distorsions de la realitat":
 

"Òbviament, el meu art i la meva vida han estat imants per a la controvèrsia durant molt de temps, però aquestes declaracions sobre mi són horribles distorsions de la realitat. Les meves relacions íntimes han estat sempre consentides amb parelles semblants a mi. Més enllà de com i per què altres persones triïn ara tergiversar el passar, aquesta és la realitat."

 

 

 

La discogràfica l'abandona

Loma Vista Recordings, discogràfica de Marilyn Manson, ha decidit deixar de promocionar el cantant i no tornar a treballar amb ell per les denúncies que han sorgit en les darreres hores contra el músic.
 

"Per les inquietants acusacions de Wood i altres dones, la companyia deixarà de promoure més el seu àlbum actual amb efecte immediat. També hem decidit no treballar amb Marilyn Manson en cap projecte futur."

 

 

El controvertit cantautor es va fer famós amb èxits com "The Dope Show" i "Personal Jesus".

 

#MeToo, imparable

El moviment de denúncia #MeToo ha assenyalat ja desenes d'homes poderosos del món de la cultura, l'entreteniment, de la política, els negocis i els esports. Va començar el 2017 amb múltiples acusacions contra el productor de Hollywood Harvey Weinstein, sentenciat a 23 anys de presó.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Agressió sexualViolència masclistaEstats Units
Anar al contingut