Embolcalls de marihuana damunt de les fregidores d'aire amb què un grup criminal enviava droga a Europa des de les comarques de Lleida
Els Mossos estimen que el valor de la droga confiscada puja a prop de 2,5 milions d'euros al mercat il·lícit a Catalunya

Marihuana en fregidores d'aire: un segrest fa caure un grup de narcotràfic a Lleida

El narcoassalt a una de les naus del grup criminal, el detonant d'una investigació dels Mossos que s'ha saldat amb 8 detinguts i prop de 400 quilos de droga confiscada

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 8 persones acusades de pertànyer a un grup criminal que exportava marihuana amagada en palets de fregidores d'aire. Operaven des d'almenys quatre naus industrials ocupades a les comarques de Lleida, on s'han confiscat 393 quilos de droga.

La investigació va començar el 25 de gener, quan els Mossos van rebre la denúncia d'una persona que havia estat assaltada en ple carrer a Lleida i segrestada durant dos dies

La víctima era un dels empleats de la xarxa criminal a qui alguns dels membres de l'organització havien acusat de deslleial perquè el consideraven responsable d'un robatori de droga que havien patit uns dies abans per part d'una banda rival. 

Durant el captiveri, el van agredir i amenaçar de mort perquè els tornés els 200.000 euros en què estava valorada la droga sostreta. Finalment, el van alliberar amb el compromís que aconseguís esbrinar la identitat de la persona que hauria planejat el cop.


Un hub logístic de marihuana

Un cop aclarit el mòbil del segrest, els Mossos van centrar els esforços a desmantellar l'estructura del grup. Van comprovar que es proveïen de marihuana cultivada a Catalunya i que, a les naus, l'empaquetaven i camuflaven entre mercaderia de curs legal, com ara fregidores d'aire.

La policia explica que el grup gestionava un hub de marihuana establert a la demarcació de Lleida que operava a través de cinc empreses de logística constituïdes amb aparença de legalitat.

A més, per fer el transport subcontractaven xofers que eren aliens a l'activitat delictiva. Els monitoritzaven a través de geolocalitzadors i membres de l'escala intermèdia del grup els escortaven de forma discreta fins al destí final de la droga: Alemanya, França, Itàlia i Romania.


Vuit detinguts i dotze escorcolls a Ponent i al Vallès

Dimarts els Mossos van desplegar l'operatiu policial i van arrestar cinc homes i tres dones, d'entre 24 i 51 anys, pels suposats delictes de tràfic de drogues, organització criminal, segrest, lesions i robatori violent. 

Els agents també van fer una dotzena d'entrades i escorcolls a Lleida, Vilanova de la Barca i Rosselló, al Segrià, i a la Roca del Vallès, al Vallès Oriental, on es van intervenir diners, vehicles, documentació i tampons i segells amb què emmascaraven els enviaments.

Aquell dia van confiscar 278 quilos de cabdells de marihuana a l'interior d'un amagatall en una de les naus registrades. Al març i a l'abril ja havien intervingut 55 quilos de droga a Girona i 60 quilos més al Pont de Suert

Els Mossos estimen que el valor dels 393 quilograms de marihuana confiscats durant l'operació puja a prop de 2,5 milions d'euros al mercat il·lícit a Catalunya, un valor que es podria duplicar o triplicar al mercat negre europeu.

 

ARXIVAT A:
PolicialMarihuana
Anar al contingut