Durant l'operatiu s'ha localitzat un zoològic amb 59 rèptils, 33 dels quals en perill d'extinció i 26 de protegits

Marihuana, criptomonedes, cotxes i rèptils: cau un grup de "narcos" amb una vida de luxe

La Policia Nacional deté 14 persones que duien un alt nivell de vida gràcies als beneficis milionaris obtinguts pel tràfic de drogues

La Policia Nacional ha detingut 14 persones acusades de formar part d'un grup de narcotraficants que actuava al Vallès Oriental i a Girona des de feia més d'una dècada.

Els agents han confiscat 10.000 plantes i 100 quilos de cabdells de marihuana, dues "granges" de criptomonedes, setze armes, una cinquantena de rellotges de luxe, setze vehicles i un vaixell recreatiu.

L'operació "Drago-Monolito" també ha permès localitzar un petit zoològic amb dues tortugues dissecades i 59 rèptils exòtics d'espècies en perill d'extinció o protegides, valorats cadascun en uns 30.000 euros al mercat negre. 

Alguns habitatges registrats disposaven de gimnasos, piscines, embarcacions, motos d'aigua i vehicles d'alta gamma (Policia Nacional)

Cases de luxe i un nivell de vida molt elevat

La investigació va començar l'any passat quan els agents van comprovar que el tràfic de drogues estava reportant uns grans beneficis als membres del grup i que això els permetia dur un elevat nivell de vida. Un d'ells va guanyar 7 milions d'euros en tres anys. 

Els quatre homes que lideraven el grup vivien en domicilis fortament vigilats i equipats amb càmeres, sistemes de reconeixement facial i de matrícules, rajos infrarojos i detectors de moviment. 

Segons la Policia, els habitatges comptaven amb gimnasos, piscines, embarcacions i motos d'aigua, vehicles d'alta gamma, joies i rellotges de luxe valorats en uns 500.000 euros. 

Els líders del grup vivien en cases de luxe fortament vigilades per evitar robatoris per part d'altres grups criminals (Policia Nacional)

L'organització conreava la marihuana en naus o cases de lloguer i canviava de lloc les plantacions cada pocs mesos per evitar ser enxampats per la policia. A més, només es trobaven personalment en llocs remots i fora de la ciutat. 

La policia ha fet 10 registres al Vallès i un a Girona en un dispositiu que ha mobilitzat més d'un centenar d'agents de la Policia Nacional i de les policies locals de Granollers, Lliçà de Vall i l'Ametlla del Vallès. La investigació continua oberta i no es descarta fer més detencions.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut