Rajoy i Sánchez aquest dimecres a la Moncloa

Mariano Rajoy i Pedro Sánchez es reuneixen durant tres quarts d'hora a La Moncloa

El líder del PSOE ha arribat poc després de les 12 del migdia a la seu de la presidència del govern per intercanviar punts de vista amb el líder del PP sobre les possibles alternatives per a la investidura d'un president
Actualitzat

El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'han reunit durant tres quarts d'hora aquest dimecres al palau de La Moncloa per analitzar la situació després de les eleccions generals d'aquest diumenge. Sánchez ha arribat poc després de les 12 del migdia a la seu de la presidència del govern per intercanviar punts de vista Rajoy sobre les alternatives existents per a la investidura d'un president. A les escales s'han saludat amb fredor, i mentre la premsa gràfica els retratava han parlat dels respectius plans pel Nadal.

Fins ara, el PSOE s'ha mostrat contrari a donar suport a un govern encapçalat per Rajoy, però la composició del proper Congrés dels Diputats fa difícil la formació de govern si els dos partits no arriben a cap acord. En les darreres hores, Sánchez ha rebut pressions per part dels barons socialistes perquè no investeixi Rajoy ni cap president del PP. Per la seva banda, el candidat del PP es va mostrar obert aquest dilluns a explorar la formació d'un executiu "estable" que ofereixi "certeses" dins i fora d'Espanya.

El dia abans d'aquesta reunió, el diari "El País" publica que Rajoy té previst oferir a Sánchez una reforma de la Constitució per blindar l'estat del benestar i la presidència del futur Congrés dels Diputats.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut