Madrid

Mariano Rajoy declina la proposta del rei de sotmetre's ara a la investidura

Felip VI començarà una nova ronda de consultes dimecres que ve

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP, Mariano Rajoy, ha declinat la proposta del rei de sotmetre's al debat d'investidura, segons un comunicat de la Casa del Rei.

A la nota s'explica que durant l'entrevista, el rei ha ofert a Rajoy ser el candidat a la presidència del govern, però Rajoy hi ha renunciat.

Felip VI començarà una nova ronda de consultes amb els partits polítics a partir de dimecres.

El rei ha demanat al president del Congrés, Patxi López, que dilluns li faciliti, en una nova audiència, la llista dels representants designats pels partits per acudir a la nova ronda. Després, proposarà un candidat en funció dels resultats de les consultes.

 

 

Patxi López ha destacat que la situació política demana molt diàleg:

"Segurament, viurem moltes circumstàncies inèdites en un temps nou, en la política, en aquest país. Això, el que ens ha de fer entendre és que, efectivament, fa falta parlar molt."

La situació és inèdita des del restabliment de la democràcia. Amb això, el que fa Rajoy és retardar el debat d'investidura i d'aquesta manera no comencen a córrer els terminis.

Les audiències del matí

Abans de Rajoy, aquest matí han passat pel Palau de la Zarzuela Pablo Iglesias i Pedro Sánchez.

El líder de Podem ha proposat un govern progressista al PSOE i Esquerra Unida amb Sánchez de president i Iglesias de vicepresident. El líder del PSOE no ha tancat la porta a la proposta, però ha recordat que ara és Rajoy qui primer ha d'intentar formar un govern

De fet, Sánchez i Iglesias ja s'han emplaçat per parlar aquest cap de setmana. Sánchez, això sí, basa el possible acord de forces progressistes en vuit punts bàsics, entre els quals hi ha la reforma de la Constitució. El líder socialista ho ha dit en la roda de premsa que ha fet després de reunir-se amb el rei, qui justament li ha anunciat la proposta que li ha fet una estona abans el líder de Podem.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut