Barcelona

Maragall pronostica que ERC s'endurà una sorpresa en la seva estratègia sobre l'Estatut

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, pronostica que ERC s'endurà una sorpresa en la seva estratègia sobre l'Estatut. Maragall considera que la frustració no calarà en els ciutadans. El president està convençut que els catalans saben que el nou text és millor que el vigent des del 1979 i fins i tot ha dit que Catalunya tindrà l'Estatut més complet d'Europa. Maragall creu que Catalunya ha d'abandonar el to de la queixa i ha d'encarar el futur amb optimisme.

Actualitzat

Pasqual Maragall ha dit, en referència a ERC, que "s'equivoquen els que apel·len a una nova frustració perquè s'emportaran una sorpresa" en el referèndum de l'Estatut, en un moment en què Catalunya "ja en té prou, de queixar-se" perquè té "raons sòlides per a l'optimisme". Maragall ha aprofitat la seva intervenció en l'assemblea anual de la Fundació Empreses de l'Institut Químic de Sarrià, a Barcelona, per recordar la "importància decisiva" del referèndum previst pel juny, ja que un "gran èxit polític intern" permetrà visualitzar Catalunya com un "subjecte robust" que crea "pautes de comportament polític i econòmic" a la resta de l'Estat.

Després de recordar els avenços que en el terreny polític, econòmic i simbòlic, aportarà el nou text autonòmic, Maragall ha dit  que creia "interpretar el sentiment de la majoria" en afirmar que "Catalunya ja en té prou, d'insatisfacció, de queixa". Catalunya, ha insistit Maragall, "no pot seguir queixant-se, sinó que ara és el moment d'encarar el futur amb optimisme, evidentment perquè hi ha raons sòlides per a aquest optimisme".

El dia que ERC reuneix les seves assemblees territorials després que la seva direcció hagi recomanat preferentment el vot nul en el referèndum del nou Estatut, Maragall ha tornat a mostrar el seu convenciment que "hi haurà un abans i un després de l'Estatut del 2006".

Maragall diu que Catalunya no pararà fins a gestionar un aeroport transoceànic

En un altre àmbit, Pasqual Maragall ha advertit  que a Catalunya "no pararem" fins a aconseguir un aeroport transoceànic "i gestionar-lo", i ha rebutjat que aeroports "rics" com el de Barcelona serveixin per pal·liar el dèficit dels que són "pobres", ja que creu que això ha de venir de la "solidaritat general" catalana.

El president català ha posat èmfasi en les infraestructures i ha rebutjat que els aeroports "rics" com el de Barcelona, Madrid o Palma serveixin per sufragar-ne altres de deficitaris, ja que aquests diners haurien d'estar ja computats en la "solidaritat general" que Catalunya reverteix a l'Estat, en el cas de l'aeroport del Prat.

Pasqual Maragall ha inclòs també a la seva tesi els ports i les "autopistes de peatge que nosaltres paguem i altres, no".  "Catalunya vol un aeroport, el necessita i el tindrà, un aeroport transoceànic, i gestionar-lo, i no pararem fins a aconseguir-ho perquè el necessiten l'àrea metropolitana (de Barcelona), el turisme i l'euroregió", ha afegit Maragall, en referència a una qüestió que es negocia ja al marge de l'Estatut.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut