Ernest Maragall, aquesta tarda, en una compareixença informativa (EFE)

Maragall ofereix un acord d'investidura a Barcelona en Comú i Junts per Catalunya

El candidat republicà, que va guanyar les eleccions a Barcelona, es reunirà aquest dimecres per separat amb Ada Colau i Elsa Artadi
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

El candidat d'ERC Ernest Maragall busca una majoria per governar a l'Ajuntament de Barcelona.

El candidat que ha tret més vots a la capital catalana ha anunciat que aquest dimecres es reunirà primer amb Elsa Artadi i després amb Ada Colau. L'objectiu: intentar encarrilar un acord d'investidura:

"Estem convençuts, decidits, a iniciar aquest procés d'aproximació al plenari de constitució del 15 de juny amb totes les conseqüències, amb tota la responsabilitat i amb tota la seguretat que estem encertant en el diagnòstic, en la proposta i en l'apel·lació que fem a Barcelona en Comú i a Junts per Catalunya perquè assumeixin un acord d'investidura."


Ernest Maragall va guanyar diumenge les eleccions municipals a Barcelona, amb un empat en regidors amb Ada Colau. Esquerra es va imposar per 4.800 vots de diferència. Els republicans van obtenir 10 regidors, el doble que ara fa quatre anys.

En una compareixença informativa, Maragall ha remarcat que els barcelonins han votat majoritàriament per les opcions progressistes i "a favor dels conceptes de la llibertat i la democràcia", i d'un referèndum, en el qual ha situat a 26 regidors d'ERC, JxCat i Barcelona en Comú.

"Proposarem un acord d'investidura que tingui un clar contingut en l'àmbit progressista i de la transformació social, i en un altre gran àmbit dels drets i les llibertats, en l'àmbit de la lluita per la llibertat i la democràcia, la lluita per la llibertat dels nostres presos i presoneres polítics, i pel retorn dels exiliats, i la celebració d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya."

 

Maragall intentarà buscar punts de coincidència amb Colau i Artadi a partir d'aquest dimecres (EFE) 


Pressions i soroll

Sobre les possibles pressions que PSC i Ciutadans podrien fer als comuns per evitar que hi hagi un alcalde independentista, Maragall ho ha qualificat de "soroll interessat i especulació". Ha dit que és Esquerra qui ha de liderar el procés: "Només hem de tenir en compte l'interès de la ciutat. I aquestes posicions van contra l'interès de la ciutat i del que van expressar els ciutadans a les urnes." I ha subratllat que està disposat a governar tot sol si és inviable arribar a acords amb els comuns o JxCat, tot i que no és la via que preferiria.

També s'ha referit a Miquel Iceta, que va dir que els vots independentistes havien baixat a la ciutat de Barcelona. El candidat republicà li demana al líder del PSC que faci una lectura correcta d'aquestes xifres i que no hi ha opcions d'arribar a un acord amb els socialistes perquè diu que estan "en el bàndol de la repressió".

Maragall ha reconegut que estan oberts a ofertes i consideracions que els hi puguin fer des dels comuns i JxCat: "El veto a un o l'altre contradiu els resultats de les eleccions. Per responsabilitat democràtica, seria poc acceptable que algú jugués a un joc d'exclusió amb un altre". I ha afirmat que, a l'hora de discutir de programes de govern serà el moment de constatar distàncies i coincidències.


Visita a Joaquim Forn a la presó de Soto del Real

El candidat d'Esquerra ha destacat que divendres es reunirà amb el cap de llista de JxCat, Joaquim Forn, a la presó madrilenya de Soto del Real. Maragall va proposar aquest dilluns a Ada Colau que l'acompanyés, però l'alcaldessa en funcions ho va rebutjar.

Davant l'eventual suspensió de Forn, l'exconseller ha assegurat que defensarà fins les últimes conseqüències que pugui ser regidor i estar al consistori.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M Ernest Maragall Elsa Artadi Ada Colau
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut