Bustos, entrant a Lledoners (Àlex Verdejo i Marina Gómez)
Bustos, entrant a Lledoners (Àlex Verdejo i Marina Gómez)
Sant Joan de Vilatorrada

Manuel Bustos entra a la presó per complir la pena per retirar multes a familiars seus

L'Audiència de Barcelona va rebutjar suspendre la condemna a l'exalcalde de Sabadell a mitjans de desembre

Actualitzat

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ha ingressat aquest dimecres a la tarda a la presó de Lledoners. Bustos ha de complir una condemna de tres anys de presó per tràfic d'influències i prevaricació per haver retirat multes a la seva dona i un dels seus fills quan era alcalde.

Cap a les sis de la tarda, l'exalcalde de Sabadell ha ingressat al centre penitenciari, sense esgotar el termini d'un mes que li va concedir l'Audiència de Barcelona a mitjans de desembre. El tribunal va rebutjar la petició de la defensa de Bustos de suspendre la pena.

La justícia va argumentar que el tràfic d'influències pel qual es va condemnar Bustos "està emmarcat dins dels delictes de corrupció" i, encara que el benefici econòmic que en va treure va ser escàs, "va suposar un descrèdit gratuït per a l'administració pública" causat "per l'autoritat amb més rang en l'àmbit municipal".

Retirat de la vida política des de fa anys, Bustos també està condemnat a 16 anys d'inhabilitació per exercir càrrecs públics.

Bustos, arribant a l'Audiència de Barcelona, el juny de 2018 (ACN/Pol Solà)
Bustos, arribant a l'Audiència de Barcelona, el juny de 2018 (ACN/Pol Solà)


Dues sentències fermes i dos judicis pendents

Fins ara, l'exalcalde socialista de Sabadell no havia ingressat a la presó, tot i tenir una altra condemna ferma d'un any i nou mesos (que sí que va ser suspesa) per utilitzar la seva influència sobre una alcaldessa socialista per col·locar un exalt càrrec del govern tripartit, cas pel qual també va ser condemnat l'exnúmero tres del PSC Daniel Fernández.

Arran del cas Mercuri de presumpta corrupció urbanística, Bustos també va ser condemnat com a responsable a títol lucratiu en una peça sobre malversació de fons.

També està a un pas de judici en dos casos més. El més important és el que fa referència a l'adjudicació del contracte de residus i neteja viària de Sabadell a l'empresa Smatsa i el presumpte finançament irregular d'actes de campanya del PSC per part d'aquesta mateixa companyia.

L'altra peça pendent de judici és la que investiga contractacions públiques irregulars a altres administracions, com el Consorci de Residus del Vallès Occidental o l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en les quals l'aleshores alcalde de Sabadell també hi hauria tingut un paper actiu.

 

 

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut