L'estat actual de l'edifici de la mítica discoteca Pont Aeri, tancada l'any 2001
L'estat actual de l'edifici de la mítica discoteca Pont Aeri, tancada l'any 2001 (ACN/Mar Martí)
Manresa

Manresa comença a esborrar el testimoni de la mítica discoteca Pont Aeri

El següent pas del projecte de l'Ajuntament és enderrocar l'edifici, però encara no hi ha un calendari previst perquè l'actuació té un cost de mig milió d'euros

Redacció/Agències

El rastre d'una de les discoteques més mítiques de Catalunya comença a esborrar-se. L'Ajuntament de Manresa ha començat la retirada del paviment de l'aparcament de l'antiga discoteca Pont Aeri, tancada des del 2001 per ordre municipal.

Aquestes obres afecten una superfície de poc més d'una hectàrea i tenen un cost de gairebé 153.000 euros, uns diners finançats pel fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El regidor d'Acció Climàtica de l'Ajuntament, Pol Huguet, explica que, un cop s'hagi retirat tot el paviment, es farà un llaurat de la zona per facilitar la renaturalització de l'espai.

L'actuació s'emmarca en el projecte de renaturalització del sector de Can Poc Oli, que té l'objectiu de recuperar la biodiversitat de la finca de 6 hectàrees, que és de titularitat municipal. La iniciativa, pionera a Catalunya, consisteix a deixar que l'ecosistema evolucioni amb la mínima intervenció humana.
 

Recuperar biodiversitat amb una inversió mínima 

El projecte de renaturalització, iniciat ara fa dos anys, vol recuperar espècies naturals a la finca fent-hi una mínima inversió.

La retirada del paviment de la finca, situada a la confluència de la riera de Rajadell i el riu Cardener, és l'actuació més important d'aquest projecte feta fins ara.

El paviment tenia un gruix d'entre tres i quatre centímetres, "i això feia que hi pogués créixer poca vegetació, a banda d'algun arbre que s'escolava per alguna escletxa", explica Huguet. 

"Si algun dia plou, tornaran a créixer herbes, arbres i arbustos. La idea, en un futur, és portar-hi ramats perquè hi pasturin en determinades èpoques de l'any."

L'Ajuntament de Manresa retira el paviment de l'aparcament de l'antiga Pont Aeri
L'Ajuntament de Manresa retira el paviment de l'aparcament de l'antiga Pont Aeri (ACN/Mar Martí)

Enderrocar l'edifici costa mig milió d'euros 

El següent pas per eliminar completament el rastre de la mítica discoteca Pont Aeri, tancada fa més de vint anys, és enderrocar l'edifici. Per aquesta actuació, però, encara no hi ha un calendari previst, ja que l'operació tindria un cost proper als 500.000 euros.

L'alt cost de l'enderroc es deu, principalment, al fet que la teulada de l'edificació és de fibrociment i també que a l'interior hi ha tres bigues de ferro de grans dimensions.

"L'actuació es farà només quan s'aconsegueixi una subvenció d'alguna administració superior, no es farà amb recursos propis", assegura Huguet.

Tot i això, el regidor deixa clar que l'enderroc de l'edifici "no afecta el conjunt del projecte" perquè "es tracta només de 0,24 hectàrees del total de la finca".

ARXIVAT A:
Medi ambientOci nocturn
Anar al contingut