Aquest any la mobilització és descentralitzada

Manifestacions per la Diada a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa: horaris i recorregut

La mobilització convocada enguany per l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI o el Consell de la República serà descentralitzada i es farà de forma simultània a cinc ciutats

RedaccióActualitzat

Una mobilització descentralitzada i amb l'objectiu de recuperar la "unitat" al carrer. Així plantegen les entitats independentistes la Diada de l'Onze de Setembre. Sota el lema "Tornem als carrers", l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI, el Consell de la República, la Intersindical, el CIEMEN i els CDR han convocat manifestacions i concentracions en cinc capitals.

Cadascuna de les ciutats vol representar una de les "conseqüències de l'espoli fiscal" i els "greuges" que, a parer seu, pateix Catalunya. Així, Barcelona representarà l'habitatge; Tarragona, infraestructures i Rodalies; Girona, la sanitat; Lleida, la pagesia; i Tortosa, l'aigua i el desequilibri territorial.
 

Cinc mobilitzacions amb epicentre a Barcelona

L'hora d'inici de les cinc mobilitzacions és a les 16.00 i es preveu que durin aproximadament una hora, fins a les 17.00. Com és habitual, tots els actes polítics començaran a les 17.14

A Barcelona, es farà una manifestació que anirà des de l'estació de França fins a l'Arc de Triomf, on hi haurà l'acte final i la Festa per la Llibertat d'Òmnium Cultural, enguany amb les actuacions de grups com Al·lèrgiques al Pol·len, Ginestà o Flashy Ice Cream. 

 

A Tarragona, sortirà del passeig de les Palmeres fins al monument als herois del 1811. 

 

A Girona hi haurà una concentració al carrer Jaume I. En aquest cas, la convocatòria és a les 16.45.

 

A Lleida, el corregut anirà de la plaça dels Pagesos fins a la plaça Ricard Vinyes. 

 

Finalment, a Tortosa, hi haurà una marxa des de la plaça del Bimil·lenari fins al Parc de Teodor González. 

 


Manifestació de l'esquerra independentista

Paral·lelament, les organitzacions de l'esquerra independentista han convocat també manifestacions per la Diada amb el lema "Fer-ho possible", en què també sumaran altres reivindicacions, com la lluita contra l'extrema dreta.

La principal està prevista a les 18:30 a la plaça d'Urquinaona de Barcelona. Finalitzarà a la plaça Comercial, davant del Born Centre de Cultura i Memòria, amb un acte polític.

A les 12 del migdia també han convocat una manifestació que ha de partir de la plaça de la Paeria de Lleida. I a les 18.30, una altra al Mercat Central de Reus. 

 

ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut