Una activista de Fridays for Future organitza una estesa de pancartes, aquest divendres a Berlin (Reuters)

Manifestacions de pancartes i d'ombres contra la crisi climàtica: #FightEveryCrisis

Amb una gran mobilització a internet, el moviment fundat per Greta Thunberg s'esforça perquè la crisi del coronavirus no el desactivi

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Ja fa unes quantes setmanes que, degut al coronavirus, els activistes climàtics que reclamen atenció per frenar la crisi climàtica continuen manifestant-se els divendres, tot i que des de casa.

Aquest divendres, però, en la setmana del Dia de la Terra, tenien previst fer una vaga d'abast mundial i han sortit de les cases, tot i que de manera prudent.

A Berlín, on el moviment Fridays For Future està molt consolidat, han fet una gran acció davant del Parlament alemany.


Han format un gran mural al terra amb l'etiqueta #FightEveryCrisis envoltada de les pancartes que solien fer servir en les manifestacions dels divendres.

Una manifestació sense manifestants que només s'ha pogut apreciar del tot a vista de dron:


L'organització assegura que centenars de milers d'activistes han seguit l'acció per internet i també han participat en molts fòrums en línia per debatre futures accions.

Amb l'etiqueta #FightEveryCrisis els activistes pretenen que la lluita contra la crisi del coronavirus no ofegui el seu moviment, més aviat al contrari: que el potenciï.

"La crisi climàtica continua el seu curs"

La fundadora del moviment, l'activista sueca Greta Thunberg, també ha sortit simbòlicament de casa en el divendres que fa 88 des que va començar la vaga escolar.

A les xarxes socials ha penjat una fotografia de la seva pancarta, les seves vambes i el seu abric al lloc habitual on es manifestava, davant del Parlament de Suècia:

"Avui havíem planificat una vaga global pel clima amb milions de participants, però en una emergència t'has d'adaptar i canviar el teu comportament. La crisi climàtica continua el seu curs i hem de lluitar contra totes les crisis."

 

Manifestació d'ombres a Espanya

A Espanya s'ha organitzat una altra manifestació enginyosa per a aquesta nit de divendres. Amb el suport de Greenpeace, s'ha proposat que la gent projectés ombres des de balcons i finestres a les façanes.

 

 

 

 


A banda de les mobilitzacions extraordinàries d'aquest divendres, activistes d'arreu del món han continuat inundant les xarxes socials amb imatges fetes a casa mostrant les pancartes que fa setmanes que no poden treure al carrer.


 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut